facebook

Вірус стає агресивнішим: медики розповіли про тяжкі наслідки COVID-19 і назвали групи ризику

Вірус стає агресивнішим: медики розповіли про тяжкі наслідки COVID-19 і назвали групи ризику

Коронавірусна інфекція стала більш агресивною і призводить до тяжких наслідків, таких як тромбоз у кишківнику і нижніх кінцівках. У зоні ризику – люди старші за 60 років і ті, хто страждає від важких хронічних захворювань.

Як розповіли в інтерв’ю ТСН медики восьмої міської лікарні Львова, щоб урятувати життя трьом невакцинованим пацієнтам через тяжкий перебіг коронавірусу, довелося ампутувати хворим кінцівки. Медики називають одним із найбільш частих ускладнень COVID-19 тромбоз.

“Вірус стає агресивнішим. І це не чергові “страшилки””, – зазначили лікарі.

Як пояснили фахівці, вірус зумовлює тромбування дрібних і великих судин у різних ділянках тіла. Найчастіше від його агресії страждають легені, в них вірус викликає агрегацію дрібних клітин крові, що призводять до мікротромбуваня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Були такі випадки, коли пацієнти почувалися добре, а комп’ютерна томографія показувала масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін в органі”, – розповіли фахівці.

У коментарі виданню Tvoemisto.tv медики уточнили, що більшості тяжкохворих за 60 років.

Також вони зазначили, що найбільше ризикують зіткнутися з важкими наслідками інфекції ті, хто хворіє на діабет, атеросклероз, курці й ті, у кого є зайва вага.

“Підступність вірусу полягає і в тому, що тромбоз, як ускладнення, не завжди трапляється в розпал хвороби, а після повного одужання. Тому після виписки з лікарні необхідно бути на постійному контролі у сімейних лікарів”, – рекомендували медики.

Зі свого боку, в міністерстві охорони здоров’я України вкотре нагадали, що імунітет виробляється після 2-ї дози вакцини від коронавірусу, яку необхідно отримати в рекомендований медиками інтервал:

CoronaVac / Sinovac – 14-28 днів

Comirnaty / Pfizer – 21 день

Moderna – 28 днів

AstraZeneca – 4-12 тижнів

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Тернопільській області від COVID-19 померла дитина, якій було всього три місяці від народження. Це стало першим летальним випадком унаслідок COVID-19 серед дітей у регіоні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вірус стає агресивнішим: медики розповіли про тяжкі наслідки COVID-19 і назвали групи ризику