facebook

Журналіст ТСН. Тижня заради експерименту двічі проїхався між областями без “ковідних” документів

Журналіст ТСН. Тижня заради експерименту двічі проїхався між областями без “ковідних” документів

Як показав експеримент, реальних перевірок на транспорті немає.

Журналіст ТСН.Тижня двічі проїхався міжобласним транспортом – спочатку електричкою, а потім маршруткою – заради експерименту. Необхідні “ковідні” документи в нього були, але показував інформацію про вакцинацію з додатку “Хелсі”, що не входить до офіційного переліку документів. І в обох випадках проїхатися вдалося без пригод – реальних перевірок не було.
Обережно! відчиняється
Коронавірус уже збирає свої жертви – літніх, дорослих. Взявся за дітей. Днями убив тримісячне немовля на Тернопільщині. Якщо “пощастить” – кілер просто покалічить. Приміром, відріже кінцівки через тромбози в ногах.

“Ситуація ускладнилася тим, що почастішали тромбування як дрібних так і крупних судин. Тромбози магістральних судин легеневих призводять до смерті”, – пояснює хірург Андрій Цвих.

І саме тромби – зараз головна особливість цієї хвилі “ковіду”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В Україні вже шість “червоних” областей від початку тижня.

Львів поки неофіційно теж долучив себе до найсерйознішої карантинної зони.

З дня на день “червоним” може стати Київ.

У Хмельницькому під лікарнею вервиця зі “швидких”. В кожній – по “ковідному” хворому.

В Одесі, що офіційно “червона”, бояться, аби не довелося розгортати мобільні шпиталі. У звичайних уже бракує місць.

Щось схоже – майже в кожному великому і малому місті. Ліжка з киснем для хворих – дефіцит. Лікарі – на вагу золота.

А свіжа заява секретаря РРНБО Олексія Данілова – як холодний душ. Він прогнозує, що щодня від коронавірусу помиратимуть понад тисяча українців. Єдиний вихід врятуватися – масова вакцинація.

“Якщо ми не будемо з вами 350-400 тисяч осіб щодоби вакцинувати – в нас будуть дуже-дуже складні часи”, – заявив Данілов.

Можливо, щеплення днями вберегло б і багатодітну матір у Львові, що навідріз відмовилася вакцинуватися. Але, як наслідок, залишила своїх дітей сиротами.

“Хоча двічі ми її реанімували і двічі повертали до життя. І, на жаль, вся родина дійсно є активні противники вакцинації”, – говорить завідувачка реанімаційного відділення Львіської лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець.

Тепер же у “червоних” містах люди масово штурмують пункти щеплень. Але злякалися не стільки за життя своє, скільки звільнень, бо не будуть пускати на роботу.

Україна на межі “ковідного” апокаліпсису – так цього тижня зрозуміла статистику влада. “Ковідні” лікарні та ліжка в реанімаціях “забиті”, де понад 90% – саме невакциновані пацієнти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Журналіст ТСН. Тижня заради експерименту двічі проїхався між областями без “ковідних” документів