facebook

Рейди на дорогах: у якому транспорті не штрафуватимуть пасажирів без COVID-документу

Рейди на дорогах: у якому транспорті не штрафуватимуть пасажирів без COVID-документу

З 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між областями. Тепер сісти у літак чи поїзд без ковід-документів не можна.

Про те, як регулюється дотримання санітарних правил на автотранспорті, заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм розповів Радіо НВ.

“На автомобільному сполученні вся відповідальність буде на пасажирі. Пасажир відповідає за те, щоб він, входячи в транспорт, мав при собі документи, які б підтверджували негативний результат тестування на ковид або відповідний сертифікат про часткову або повну вакцинацію”, — пояснив чиновник.

Він нагадав, що обмеження стосуються не всього автотранспорту, а лише транспортних засобів, які перевозять більше ніж п’ять осіб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також заступник міністра розповів, що після оновлення правил багато пасажирів почали користуватися послугами нелегальних перевізників. Тому всі співробітники Укртрансбезпеки орієнтовані на боротьбу із ними.

“Всі рейди здійснюються тільки в місцях скупчення нелегальних перевізників, вони відомі”, – додав Найєм.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до постанови, яка регулює міжрегіональні та міжнародні автобусні перевезення. Відповідно до них, відповідальність за документи про щеплення чи негативний тест на COVID-19 покладається на пасажирів, а не на водіїв, як було раніше. Вимоги підкоригували після того, як легальні перевізники почали загрожувати акціями протесту під Кабміном.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рейди на дорогах: у якому транспорті не штрафуватимуть пасажирів без COVID-документу