facebook

У додатку «Дія» з’являться електронні довідки про одужання від Covid-19

У додатку «Дія» з’являться електронні довідки про одужання від Covid-19


У Міністерстві цифрової трансформації України розповіли, що у листопаді на додаток до Covid-сертифікатів у мобільному додатку «Дія» з’являться ще електронні довідки про одужання від коронавірусу. Про це повідомляє Відкритий із посиланням на інтерв’ю керівника з розвитку електронних послуг міністерства Мстислава Баніка порталу «РБК-Україна».

Тестування цієї послуги розпочнеться на початку листопада. Поки йде узгодження даних системи «Електронне здоров’я» щодо одужалих від Covid-19, негативних результатів їх ПЛР-тестів з масивом даних про щеплені від хвороби та електронних сертифікатів, що видаються їм. За його словами, вже понад 3,5 мільйони українців завантажили Covid-сертифікати на свої смартфони через портал «Дія». При цьому «зелені» міжнародний та внутрішній, «жовтий» та паперовий варіанти його зараховуються як єдиний сертифікат.

Відповідаючи на запитання: чому вже майже 10 мільйонів українців щеплені хоча б однією дозою вакцини, а електронних сертифікатів видано втричі менше, Мстислав Баник наголосив: «Тут річ у тому, що Україна нещодавно почала входити знову до «червоної» зони, і Covid -Сертифікати стали дійсно щодня необхідним документом. Усі, хто збирався у відпустку за кордон, зробили їх ще влітку. Сьогодні вони потрібні навіть тим, хто нікуди зі свого місця проживання не збирається виїжджати. Система трохи перевантажена, але цю проблему буде знято в найближчі кілька днів».

Banik skrin

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У додатку «Дія» з’являться електронні довідки про одужання від Covid-19