facebook

“Атакує одразу кілька органів”: пояснили, чому молодь не може встояти перед штамом “Дельта”

Навіть якщо молода людина повністю у тонусі, веде здоровий спосіб життя і не має жодних хронічних хвороб – це ще далеко не гарантія, що штам “Дельта” з нею розминеться. Статистика останнього часу свідчить про протилежне. В лікарню потрапляє все більше молоді, при чому люди, які до цього взагалі вкрай рідко зверталися до лікарів.

Симптоми, з якими потрапляють на лікування українці, дещо змінилися відносно “класичних”, хоча, як і раніше, частина пацієнтів утрачає нюх і смак, зазначає Оглядач.

Як розповіла лікарка з Дарницького району Києва Олена Лазаренко, у нового штаму коронавірусу Дельта спостерігається низка характерних симптомів, властивих саме йому. За її словами, вони на третину відрізняються від того штаму, що фіксувався раніше.

“Пацієнти так само втрачають нюх і смак, у них підвищується температура, але до цього додалися нові симптоми”, – зазначила медикиня.

За її словами, у хворих на новий штам часто виникає головний біль, стрімко розвивається пневмонія, різко знижується сатурація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Інфіковані штамом Дельта також скаржаться на нудоту, проблеми із ШКТ”, – додала лікарка.

Також характерною рисою цього штаму є поліорганність, коли вірус вражає не один орган у тілі людини, а кілька: легені, серце, шлунок, нирки тощо.

Часто хворі у цю хвилю інфекції скаржаться на гастрит. У групи пацієнтів виникає підвищення тиску, особливо у перший день прояву захворювання, потім, як зазначили медики, він може різко падати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Атакує одразу кілька органів”: пояснили, чому молодь не може встояти перед штамом “Дельта”