facebook

“Гарний і хоробрий ангел”. У Бельгії загинула українська студентка: мріяла про велику сцену

У Бельгії за трагічних обставин загинула молода українка Елла Петниченко. Дівчину, яка навчалася на оперну співачку та виступала на сцені, збив трамвай. Вона мріяла про велику сольну кар’єру і, як згадують її знайомі, мала всі необхідні риси характеру та навички для досягнення своєї мети.

Детальніше читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Молоду українку збив трамвай на зупинці
Трагедія сталася ввечері у вівторок, 2 листопада, у Брюсселі в районі під назвою Лісовий: на зупинці трамвай №82 на смерть збив 28-річну дівчину. Пізніше з’ясувалося, що загибла – Елла Петниченко, українка родом із Харкова. Вона навчалася в місті Льєж у Королівському вищому інституті музики.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на місці трагедії працювала поліція та служби екстреної допомоги. Водій трамвая був шокований подією, його довелося забрати до лікарні.

Місце трагедії

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Друзі та рідні Елли не можуть повірити у загибель дівчини. Молода, красива, освічена, цілеспрямована – так говорять про неї знайомі.

“З великим сумом ми дізналися про трагічну смерть Елли Петниченко, блискучої співачки та нашої студентки”, – написав генеральний директор університету Гвідо Джардон у Facebook.

“Моя прекрасна, мила Елло, моє серце розбите і спустошене… Ти мала співати сьогодні на конкурсі в Парижі! Я знала, що ти особлива не тільки через свій сліпучий талант, ти була чуйним, красивим і хоробрим ангелом. Я уявляла твоє майбутнє, сповнене успіху та музики. Я й уявити не могла, що доля буде такою жорстокою з тобою!” – написала в соцмережі її подруга Патрісія.

Дівчині пророкували чудову кар’єру
Вчитися до Бельгії Елла виїхала три роки тому після того, як закінчила Харківський національний університет мистецтв імені І.П. Котляревського. Після випуску дівчина рішуче заявила, що продовжить здобувати музичну освіту за кордоном, згадує її викладачка, доцентка кафедри сольних співів українського навчального закладу Світлана Клебанова.

“Такі студенти, як Елла, зустрічаються дуже рідко. Вона була дуже освіченою дівчинкою, дуже талановитою і дуже цілеспрямованою. Вона дуже добре знала англійську мову. Під час навчання паралельно підробляла викладачем англійської. Але це ніколи не заважало її навчанню, вона завжди приходила вчасно на заняття”, – згадує Клебанова.

Елла твердо вирішила, що продовжить освіту в Бельгії

До Харкова Елла з батьками переїхали з Донецької області. Ще до початку навчання дівчина втратила батька і дуже тяжко переживала трагедію.

З мамою в Елли були теплі стосунки. Вона відвідувала доньку в Бельгії, дівчина часто писала слова любові та подяки своїй мамі, коли публікувала в соцмережах їхні спільні фото.

“Мама приїжджала на наші концерти, вона допомагала дочці робити зачіску, одягатися. Елла була дуже обдарованою студенткою. Вона не лише під час навчання брала участь у концертах. Вона одна з небагатьох моїх учнів, хто заспівав свій сольний концерт”, – згадує педагогиня.

Елла ще під час навчання у виші дала свій сольний концерт

Усі, хто знав Еллу, говорять про те, що вона могла зробити чудову сольну кар’єру за кордоном. Для цього в неї були всі дані – зовнішність, талант, допитливість, цілеспрямованість. Уже в Бельгії українка записала кілька відео, де вона сольно виконує відомі твори.

Але, на жаль, безглузда трагедія обірвала її життя на злеті. Брюссельська поліція веде розслідування, причини випадку, в якому загинула українка, наразі невідомі.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Гарний і хоробрий ангел”. У Бельгії загинула українська студентка: мріяла про велику сцену