facebook

Робота без сертифікату про вакцинацію: чи можуть українців звільнити

Робота без сертифікату про вакцинацію: чи можуть українців звільнити

В Україні з 8 листопада почнуть усувати від роботи категорії осіб, які підлягають обов’язковій вакцинації, без збереження заробітної плати. При цьому закон не дозволяє звільнити такого працівника.

Про це виданню “Обозреватель” розповів консультант Державної служби України з питань праці.

“Звільнити вас не можуть. – наголошує консультант. – На ваше місце на час вашої відсутності можуть взяти тимчасового співробітника за терміновим трудовим договором. Але коли ви вийдете на роботу, його звільняють”, – сказав він.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 20 жовтня 2021 р. № 1096 обов’язковій вакцинації підлягають працівники:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;
  • установ вищої, післявузівської, професійної передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціальної освіти та установ незалежно від типу та форми власності.

У документі зазначено, що для допуску до роботи не обов’язково пройти повний курс вакцинації, достатньо одного щеплення.

Варто зазначити, що за час усунення від виконання посадових обов’язків не нараховується заробітна плата, а отже – цей час не включається до трудового стажу.

Повернутися на роботу уникнувши вакцинації можна буде дочекавшись скасування карантинних обмежень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Робота без сертифікату про вакцинацію: чи можуть українців звільнити