facebook

Чому ліків від COVID-19 немає, а вакцина є: відповідь лікаря

Чому ліків від COVID-19 немає, а вакцина є: відповідь лікаря

Вакцину від коронавірусу створили за такий невеликий термін завдяки десятиліттям роботи над подібними препаратами та залученню сотень фірм до клінічних випробувань.

Про це розповів доктор Євген Комаровський в ефірі “Україна 24”.

“Нам усім круто пощастило, що протягом 40 років проводилися розробки векторних вакцин. Але клінічні випробування вакцин – це дуже дорого, а коли розпочався ковід, то знайшлася величезна кількість монстрів, які захотіли це все фінансувати. Фактично ситуація з пандемією стала тією “вишенькою”, яка дозволила всі методики векторних розробок вакцин довести до клініки протягом року”, – сказав лікар.

Завдяки суттєвому фінансуванню вчені змогли за короткий час закінчити процес розробки такої вакцини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприклад, Pfizer залучив 150 фірм, які займалися клінічними випробуваннями вакцини. У різних країнах, з різними віковими групами. Нічого подібного ніколи у світовій медицині не було”, – додав Комаровський.

Векторна вакцина дає можливість вбити вірус, що знаходиться в клітині організму, але при цьому зберегти саму клітину. Щеплення включає природні механізми захисту організму, не будучи токсичним та не викликаючи звикання, на відміну від ліків.

“Зараз, з урахуванням розвитку генетики, можна створити геном інфекційного агента, наприклад, вірусу або бактерії. І з цього генома вирізати фрагмент, відповідальний за синтез антитіл, але не включити той фрагмент, який, припустимо, може бути для нас небезпечний. І на підставі цього створити модель реагування організму на цей маленький фрагментик. Тобто це ідеальна ситуація, коли ми змушуємо власні сили організму, наш природний імунітет, спрацьовувати”, – пояснив лікар принцип роботи векторної вакцини.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому ліків від COVID-19 немає, а вакцина є: відповідь лікаря