facebook

Лікарі розповіли подробиці про вагітну жінку, яка померла через коронавірус

Лікарі розповіли подробиці про вагітну жінку, яка померла через коронавірус 

Жінка тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру й приймала парацетамол.

У реанімації клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова померла 23-річна жінка на 14-му тижні вагітності. В реанімаційному відділенні лікарі боролись за її життя близько тижня, однак її стан погіршувався дуже швидко.

Показники сатурації у неї були у межах 70-80, тому її перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень та підключили всю терапію, яка можлива для вагітних жінок.

“До нас поступила молода жінка, вона тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, але її стан дуже швидко погіршувався. Її госпіталізували вже у дуже важкому стані із вираженою прогресуючою дихальною недостатністю”, – розповіла завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу Наталія Матолінець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Звідувач зазначила, що станом на ранок 11 листопада у лікарні швидкої медичної допомоги у Львові є 435 пацієнтів, з яких 60 – у реанімації.

“На жаль, кількість критичних пацієнтів, які потребують допоміжної чи повної штучної вентиляції легень, зростає. Збільшується кількість пацієнтів молодшого віку”, – розповіла вона.

Найбільш вражаючим є те, що є велика кількість вагітних жінок, яких уразив коронавірус, та підлітків. За минулий тиждень у лікарні лікували чотирьох вагітних жінок, за життя однієї з них лікарі борються зараз, передає Твоє місто.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарі розповіли подробиці про вагітну жінку, яка померла через коронавірус