facebook

Тимошенко розповіла про законопроєкт «слуг», котрий може залишити українців без пенсії

Тимошенко розповіла про законопроєкт «слуг», котрий може залишити українців без пенсії

«Це лобістська схема, яка забирає величезний фінансовий потік з кишень людей і підприємств»

«Слуги народу» мають намір ухвалити закон про приватні пенсійні фонди, котрий «практично забере у людей останню надію» на гідне забезпечення у старості. Про це заявила експрем’єрка, лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у ефірі каналу «Україна 24» (у відео на початку програми).

За словами політикині, вона була присутня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, котрий розглядав ухвалення такого закону.

«Слуги народу», міністри економіки, фінансів, соціальної політики, зібралися заради одного питання – негайно провести за дорученням керівництва закон про приватні пенсійні фонди», – сказала Юлія Тимошенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому, наголошує експрем’єрка, законопроєкт іще не зареєстровано у Парламенті, тексту, із яким можна було б ознайомитися, немає.

«Вони дають гроші приватним пенсійним фондам, а їх тут у нас уже наплодилося дуже багато, без будь-яких гарантій, що люди через 30-40 років отримають пенсію. Вони вводять ще додатковий податок на людину і хочуть ввести ще додатковий податок по 1,5% на підприємства, а ці гроші вшурувати не в бюджет, а в приватний пенсійний фонд», – заявила лідерка «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також наголосила, що не прописано жодного механізму, який би гарантував, що гроші буде збережено і люди зможуть отримувати виплати із такого фонду. Крім того, невідомо, як приватні пенсійні фонди покриватимуть інфляцію.

«Це лобістська схема, яка забирає величезний фінансовий потік з кишень людей і підприємств», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Експрем’єрка додала, що Галина Третьякова, яка очолює соціальний комітет, працює кожен день проти інтересів людей. Тож Юлія Тимошенко має намір подати проєкт постанови про її звільнення з цієї посади.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тимошенко розповіла про законопроєкт «слуг», котрий може залишити українців без пенсії