facebook

Лікарі виявили нове ускладнення після COVID-19

Лікарі виявили нове ускладнення після COVID-19

Незважаючи на те, що Covid-19 є розпіраторною інфекцією, його наслідки можуть зачіпати будь-який орган. Статистика показує, що 50% людей, які хворіли на коронавірус, схильні до появи ускладнень, а серед них — герпес.

Так стверджує доктор медичних наук Андрій Волянський.

Герпес -вірусна патологія, при якій на шкірі та слизових оболонках утворюються висипання у вигляді бульбашок. Вони з’являються групами та досягають у діаметрі 2-3 сантиметрів.

Стан після хвороби лікарі називають постковідним і може стати причиною не тільки вірус герпесу, а й провокувати хронічну втому, тривалу лихоманку, порушення сну, уваги, а також втрату смаку та нюху. Особливо тяжкі наслідки вірус несе для тих, хто перехворів у тяжкій формі – від запалення серцевого м’яза, аритмії, до порушення печінки та відмови нирок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У світовій практиці поки що немає чіткого пояснення цього явища. Гіпотеза, розроблена в лабораторії реабілітації та імунології Інституту Іллі Мечникова, яку я очолюю, полягає в тому, що це активація вірусу герпесу, який постійно присутній в організмі людини.

Лікар акцентує увагу на тому, що коронавірус може активувати не тільки один вид герпесу, а й кілька. Незважаючи на те, що сімейство герпесу налічує близько 100 видів, 8 із них є вірусами людини. Дивно те, що деякі люди можуть прожити все життя, не відчуваючи наслідків. У той час як інші мають проблеми зі здоров’ям, які неможливо діагностувати правильно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарі виявили нове ускладнення після COVID-19