facebook

Перегляд Євробачення підвищує рівень задоволеності життям

Нове дослідження показало, що перегляд міжнародного пісенного конкурсу Євробачення впливає на рівень задоволеності життям.
Вчені з Імперського коледжу Лондона з’ясували, що популярний музичний конкурс може підвищити рівень задоволеності життям серед населення країни, пише Independent.

Результати дослідження, опубліковані в науковому журналі BMC Public Health, показали, що серед населення країни рівень задоволеності життям підвищується на 4 відсотки, якщо їх країна входить в десятку кращих в фінальному рейтингу.

В ході дослідження вчені аналізували дані про рівень задоволеності життям понад 160 тисяч осіб з 33 європейських країн. Зокрема, вчені використовували дані з анкет респондентів, які були заповнені в рамках глобального опитування Євробарометр, яке проводиться кілька разів на рік Європейською комісією.

Команда вчених акцентувала увагу на даних, зібраних в травні і червні – в період проведення Євробачення з 2009 по 2015 рік. В результаті з’ясувалося, що респонденти відзначали більш високий рівень задоволеності життям, особливо якщо їх країна показувала хороші результати на Євробаченні.

Вчені зізналися, що вирішили провести дослідження з особистого інтересу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми просто розмовляли з колегами в університеті і вирішили перевірити ці дані. Зазвичай ми займаємося вивченням інших факторів, що впливають на задоволеність життям і здоров’я людей. Серед наших колег є люди з різних країн, і багато хто дивиться Євробачення. В одній із розмов виникло питання, чи може конкуренція між країнами в такому великому проекті впливати на настрій країни. І, як з’ясувалося, так – є певний зв’язок», – повідомив Фліппос Філіппідіс, провідний автор дослідження.

Результати цього дослідження, на думку вченого, в черговий раз доводять, що такі масштабні і гучні конкурси, як Євробачення, безумовно впливають на моральний дух населення країни.

«Наше дослідження показує, що ми можемо використовувати науку для вивчення досить несподіваних тем. Але що більш важливо – ми сподіваємося, що це змусить людей задуматися про те, як на наше благополуччя, настрій і, відповідно, на наше здоров’я можуть впливати, здавалося б, абсолютно нешкідливі фактори з громадської сфери», – підсумував він.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перегляд Євробачення підвищує рівень задоволеності життям