facebook

Медики розповіли про симптоми «Омікрон»-штаму коронавірусу

Медики розповіли про симптоми «Омікрон»-штаму коронавірусу


Як відомо, в Омікроні більше генних мутаціях, ніж у всіх попередніх збудниках COVID-19. А це говорить про те, що він заразніший. Ще відмінною рисою цього штаму вчені називають нетипову симптоматику та ризик, що він може бути нечутливим до вакцини.
ВІДОМИЙ ПРО ПОШИРЕННЯ ШТАМА «ОМІКРОН»
Вірус, який вперше був виявлений у Ботсвані 11 листопада, вже дістався Італії, Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Австралії, Великобританії та Ізраїлю. В Україні він поки що не помічений. Нині у країні поширений варіант «Дельта». Проте вірус, що мутував, може пробратися до нас через мандрівників із сусідніх країн.
ПЕРШІ СИМПТОМИ ШТАМА «ОМІКРОН»
Поки що «Омікрон» перебуває на стадії вивчення. Незрозуміло, чи може він спровокувати більш тяжкий перебіг хвороби, ніж Дельта. За словами лікаря-інфекціоніста з ПАР Анжеліки Кутзі, більшість хворих переносять новий штам у легкій формі. Серед пацієнтів переважно молоді люди віком від 20 до 30 років, а також маленькі діти віком від 6 до 12 років. Половина хворих на «Омікрон», як мінімум, були щеплені однією дозою вакцини.
До переліку основних симптомів штаму «Омікрон» входять:

прискорене серцебиття;

сильна втома,

висока температура протягом кількох днів.

Типової для COVID-19 втрати нюху та смаку серед хворих не було помічено. Стійкість цього штаму до вакцини – під питанням, потрібне дослідження. Компанії-виробники вакцин Pfizer, Moderna AstraZeneca та Novavax вже заявили про свої плани переглянути склад своїх препаратів від COVID-19 з урахуванням мутацій “Омікрону”. На це може піти не менше трьох місяців, тому залишається чекати на нові дані.
У МОЗ нагадують, що ефективними методами профілактики зараження коронавірусом будь-якого штаму залишається носіння захисних масок, дотримання дистанції та відстеження контактів із людьми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики розповіли про симптоми «Омікрон»-штаму коронавірусу