facebook

В Україні запроваджують нові правила карантину: дата

В Україні запроваджують нові правила карантину: дата

З понеділка, 6 грудня, Міністерство охорони здоров’я запроваджує нові правила карантину в Україні. Також з понеділка запроваджується термін дії жовтих сертифікатів вакцинації – його обмежать 30 днів. Раніше він був дійсним упродовж 120 днів.
Як зазначила заступник міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марія Карчевич, відвідувати громадські установи в “жовтій” зоні зможуть лише щеплені хоча б однією дозою вакцини від COVID-19 і лише за наявності відповідного COVID-сертифікату чи довідки форми про63-О.

Крім того, норма поширюватиметься і на працівників закладів. Також відвідувати установи можна буде за наявності негативного результату тесту ПФР або сертифіката про одужання.
А ось у “червоній” зоні відвідування та робота громадських установ буде можлива лише за наявності повного курсу вакцинації, ПЛР-тест або сертифікат про одужання від COVID-19.

“Ми спостерігаємо появу тенденції, коли люди, отримавши першу дозу, не звернулися вчасно за другою. Це означає, що людина не має ефективного захисту від хвороби та її наслідків. З 6 грудня усі громадяни, у яких з дня отримання першої дози вакцини закінчиться цей термін у 30 днів – використовувати жовтий COVID-сертифікат не зможуть”, – пояснила Карчевич

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні запроваджують нові правила карантину: дата