facebook

В Україні списали понад пів мільйона вакцин від COVID-19 AstraZeneca: українці відреагували

В Україні у сотні тисяч доз вакцин проти COVID-19 виробництва AstraZeneca закінчився термін придатності. Зараз точна кількість зіпсованого препарату невідома, але йдеться щонайменше про 500 тисяч доз.

В Україні списали понад пів мільйона вакцин від COVID-19 AstraZeneca: українці відреагували

Примітно, що українці бурхливо відреагували на таку ситуацію, нарікаючи, що за найнижчого рівня вакцинації в Європі – у країні сотні тисяч вакцин викидають. Також люди зазначили, що замість того, щоб чекати закінчення терміну придатності, МОЗ могло використовувати ці вакцини для бустерних доз. Про це у Facebook написав Марк Савчук.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, понад 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca утилізували ще у жовтні. Водночас у відомстві зазначили, що точна кількість прострочених доз наразі не відома.

Крім того, за інформацією видання “Гордон”, станом на 1 грудня в Україні залишилося ще 125 тисяч доз AstraZeneca, термін придатності якої закінчився 30 листопада.

Зі свого боку українці нарікали, що така ситуація сталася виключно через низьку кваліфікацію влади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Гроші в Україні є. Їх просто “палять без причини”. У цьому полягає один із секретів бідності України – низька кваліфікація менеджерів країни”, – обурився у Facebook Марк Савчук.

Інші користувачі соцмережі наголосили, що МОЗ провалило кампанію з агітації вакцинації проти COVID-19. Окрім того, люди нарікали, що аналогічна ситуація відбувається і в інших галузях, окрім охорони здоров’я.

МОЗ звинувачують у провалі вакцинальної кампанії

Як повідомляв OBOZREVATEL, чотири області України відстають від решти регіонів за темпами імунізації мешканців проти коронавірусу. Це Волинь, Прикарпаття, Буковина та Закарпаття. Лідерами за темпами вакцинації в Україні є Київ, Київська та Полтавська області. Там хоча б одне щеплення проти COVID-19 отримали відповідно 67%, 55% та 52% дорослих людей.

Нагадаємо, голова редакційної ради OBOZREVATEL Михайло Бродський заявив, що Україна у нинішню хвилю COVID-19 втрачає більше людей, ніж Росія, США та Індія разом узяті. За його словами, до таких наслідків призвели погана підготовка влади до хвилі коронавірусу і провал кампанії з вакцинації населення.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні списали понад пів мільйона вакцин від COVID-19 AstraZeneca: українці відреагували