facebook

З 27 грудня Чехія змінює правила в’їзду для українців

З 27 грудня Чехія посилює умови в’їзду для українців. Тепер буде потрібний негативний результат ПЛР-тесту навіть від щеплених двома дозами вакцини.

Про це йдеться на інтерактивній карті МЗС України.

З 27 грудня іноземці, які не мають дозволу на постійне проживання в Чехії, мають при в’їзді до Чеської Республіки пред’явити негативний результат ПЛР-тесту. Негативний результат тесту не повинні пред’являти особи, які мають третю дозу вакцинації сертифікованими вакцинами, діти до 12 років, також діти від 12 до 18 років, які пройшли повний курс вакцинації (2 дози), – йдеться у повідомленні.

Для іноземців, які мають дозвіл на постійне проживання в Чехії, це правило почне діяти з 3 січня.

Станом на 23 грудня в’їзд до Чехії дозволено українцям, які пройшли повний курс щеплення вакциною, сертифікованим Європейським агентством з лікарських засобів, а саме: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covis що після вакцинації другою дозою пройшло щонайменше 14 днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підтвердити вакцинацію під час прикордонного контролю варто через сертифікат у мобільному додатку “Дія” (з QR-кодом), його паперовим аналогом (з QR-кодом) або сертифікатом, виданим у країні ЄС.

Також в’їзд дозволено українцям, які мають довідку про одужання від COVID-19, оформлену в додатку або на порталі “Дія”, за умови, що від часу першого позитивного тесту пройшло не менше 11 днів і не більше 180 днів.

Перед в’їздом до Чехії потрібно обов’язково заповнити в’їзний формуляр. Отримане на e-mail підтвердження про заповнення формуляра (роздруковане або збережене на мобільному пристрої) потрібно потім показати на прикордонному контролі.

Обов’язковою умовою для безвізової поїздки є також наявність медичного страхування на термін поїздки.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні не планують посилювати карантин на новорічні та різдвяні свята.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З 27 грудня Чехія змінює правила в’їзду для українців