facebook

В Україну завезуть таблетки проти COVID-19: названо термін та ціна препарату

В Україну завезуть таблетки проти COVID-19: названо термін та ціна препарату

Нещодавно було опубліковано нові дослідження щодо високої ефективності таблеток проти коронавірусу і тепер стало відомо, коли ліки буде завезено до України та наскільки вони ефективні.

Про це розповіли замміністра охорони здоров’я України Ігор Кузін та глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, повідомляє “Суспільне”.

Так, за словами Кузіна, перші поставки таблеток від COVID-19 виробництва компанії Pfizer варто очікувати уже на початку 2022 року: “Це був предмет доволі тривалих перемовин. Орієнтовно по термінах поставки — це перший квартал 2022 року, якщо на це не вплинуть різноманітні фактори”.

За словами експерта, поки не відомо, кому і за яких симптомів призначатимуться таблетки. Він наголошує на необхідності змін національних протоколів перед масовим виведенням препарату на ринок. Лише після цього, в залежності від інструкції, будуть опубліковані роз’яснення щодо показань його застосування, на яких етапах і хто саме має це робити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Федір Лапій зазначає, що дані про ефективність препарату досить обнадійливі, але, як і кожен лікарський засіб, він має свої побічні ефекти. Коштуватимуть таблетки недешево – близько 500$.

Лікар наголошує на необхідності вакцинації від коронавірусу, а таблетки вважає крайньою мірою: “Зважаючи на велику кількість хворих, використовувати досить дороговартісні ліки — все одно, що дочекатися пожежі і почати її гасити. Краще вакцинуватися, тому що на сьогоднішній день вартість дози вакцини коливається в районі 2-3 доларів, а ефективність попередження тяжкого перебігу, коли взагалі немає потреби використовувати подібні препарати, досить висока”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україну завезуть таблетки проти COVID-19: названо термін та ціна препарату