facebook

Лубутен відстояв право на червону підошву

Верховний суд Європи підтримав Крістіана Лубутена у справі щодо ексклюзивного права на знамениті червоні підошви жіночого взуття на високих підборах.

У виробника туфель сказали, що підтримують рішення суду “із теплотою”.

Крістіан Лубутен вперше створив туфлі із червоною підошвою у 1993 році, використавши червоний лак для нігтів, який взяв у свого помічника.

“Протягом двох десятиліть червона підошва залишається впізнаваним символом марки Christian Louboutin”, – сказано в повідомленні бренду.

“Справу передадуть до Гаазького суду, який, як очікується, підтвердить дійсність червоного товарного знаку”, – зазначили у компанії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Старші судді Європейського суду вирішували, чи обґрунтовано вважати червоні підошви захищеним товарним знаком в країнах Бенілюксу – Бельгії, Нідерландах і Люксембурзі.

Судова тяганина розпочалася в 2012 році, коли голландський ритейлер Van Haren представив колекцію взуття Fifth Avenue у співпраці з голлівудською актрисою Геллі Беррі. У колекції були туфлі-човники з червоними підошвами.

Крістіан Лубутен вирішив, що це незаконне використання елементу його товарного знаку, на той момент законодавчо захищеного в країнах Бенілюксу. З ним погодився Гаазький окружний суд, який виніс відносно Van Haren тимчасову судову заборону.

Ритейлеру заборонили продавати синьо-чорні туфлі з червоною підошвою, але в 2014 році Van Haren подав апеляцію, і справу направили в Європейський суд для з’ясування.

Представники Van Haren наполягають, що у пана Лубутена не може бути ексклюзивного права на червоні підошви, оскільки за законами ЄС “форма товару, яка додає йому значної вартості” не може вважатися елементом торговельної марки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лубутен відстояв право на червону підошву