facebook

Вчені назвали нову дату кінця світу: залишилися лічені роки

Вчені назвали нову дату кінця світу: залишилися лічені роки


Світ зіткнеться із двома катастрофічними загрозами з космосу.

Згідно з попередніми розрахунками вчених, світ зіткнеться із двома катастрофічними загрозами з космосу. Йдеться про астероїд Апофіс, траєкторія якого останнім часом дуже непокоїть астрофізиків.

За їхніми розрахунками космічне тіло має двічі зблизитися із Землею – у 2029 та 2036 роках, пише esoreiter.ru.
Вперше об’єкт наблизиться до Землі на відстань всього 40 тисяч кілометрів, проте вона може зменшитися під гравітацією нашої планети. Водночас, астрономи вважають, що навіть у цьому випадку Земля уникне зіткнення з астероїдом.

Якщо ми переживемо цю подію, то через сім років (2036 р.) астероїд знову зблизиться із Землею, і в цьому випадку астероїд полетить прямісінько до неї.
Астрономи вказали країни, які можуть опинитися під ударом небесного тіла: США, Росія, Китай, Японія та Канада. Сила удару буде порівнянна з 44 атомними бомбами, скинутих в 1945 році на Хіросіму, що дорівнює 800 мегатоннам в тротиловому еквіваленті.

Удар може запустити ланцюгову реакцію, що складається із серії жахливих катастроф, які можуть стерти все живе з лиця Землі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Свого часу обнадійливі виправлення видали російські вчені. Йдеться про ефект Ярковського, суть якого полягає у впливі сонячних променів на поверхню астероїда, що обертається. Під нагріванням тепла сторона астероїда випромінюватиме фотони сильніше, ніж холодна. Внаслідок цього виникне невелика реактивна сила, яка вплине на траєкторію астероїда та зіб’є його зі шляху.

Что ж будем надеяться, что Солнце поможет нам, иначе придется человечеству искать более эффективные способы решения глобальной проблемы, коих в теоретических выкладках уже немало.

Ранее Курсор рассказывал, что Земля может столкнуться с Марсом, Венерой или другой планетой. В таком случае шансов выжить у человечества не будет. Даже если земляне колонизируют Марс, при столкновении планет погибнет все живое.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені назвали нову дату кінця світу: залишилися лічені роки