facebook

Синоптик розповіла якою буде погода на Святвечір та Різдво: коли чекати сніг

Синоптик розповіла якою буде погода на Святвечір та Різдво: коли чекати сніг

  • На Святвечір буде вогко, хмарно, на Різдво в Україну прискаче черговий циклон, який принесе опади, дощ та мокрий сніг, а також посилення вітру.
  • Невеликий мороз, проте більше у нічні години, з’явиться вихідними та на початку наступного тижня, ближче до Маланки-Василя.


Ввечері небо у Тернополі затягнеться хмарами, незважаючи на те, що з самого ранку буде триматися ясна погода. Уночі можливий дрібний дощ зі снігом. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться
06 січня погоду області визначатиме поле пониженого атмосферного тиску та вплив атмосферних фронті від циклону над Польщею.

Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ та мокрий сніг. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 1 – 6º тепла.
Місто: Хмарно з проясненнями. Вночі невеликий дощ та мокрий сніг. Вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 2 – 4º тепла.
Про різдвяний прогноз розповіла синоптик Наталка Діденко.
6 січня волога погода втримається, десь – тумани, десь – опади.
На першій прогностичні карті видно, що дощ, подекуди з мокрим снігом (синє-дощ, рожеве – сніг) очікується 6-го січня на Півночі України, на крайньому заході та на Луганщині.
На решті території – без опадів.
Погода на Різдво, 7 січня
Циклон, який вже зараз розминається на південному заході Європи, 7-го січня охопить практично всю Україну дощем та мокрим снігом та ще й сильним північно-західним вітром.
Температура повітря в Україні завтра коливатиметься в межах +2+6 градусів, на Сході буде свіжіше, 0+3 градуси, на Півдні буде по-весняному тепло, +7+13 градусів.
На Різдво невелике похолодання передбачається у західній частині України.
А вже з 9-10 січня поступово знижуватиметься температура повітря практично повсюди і, за попередніми прогнозами, вже Василя, Український Новий рік і наступний Святвечір, напередодні Водохреща, ми зустрінемо із морозом.
У Києві Святвечір обіцяє бути вологим, з невеликими опадами, на Різдво у столицю також завітає циклон. Тому опади, дощ та мокрий сніг, очікуються.

Народний прогноз погоди

6 січня усі православні народи святкують Святвечір. З цього дня настають Різдвяні морози. Глибоко промерзла земля передбачає родючість. За погодою цього дня визначали погоду грудня. Якщо тепло — весна буде холодною; заметіль — на врожай пшениці. У народі говорили: “Якщо на Кутю небо зоряне — багатий приплід скотини і багато ягід буде”. Якщо на святвечір буде снігопад, чекайте процвітання господарства у новому році, а якщо мороз — у сім’ї буде злагода і любов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Синоптик розповіла якою буде погода на Святвечір та Різдво: коли чекати сніг