facebook

На Львівщині ціла сім’я загинула від COVID-19 на свята: займалися самолікуванням

У Червоноградському районі Львівської області сім’я з трьох людей, які заразилися на COVID-19 і спочатку займалися самолікуванням в домашніх умовах, після чого потрапили в лікарню вже в критичному стані. На жаль, лікарі вже не змогли врятувати – пацієнти померли в період різдвяних і новорічних свят.

Вся сім’я було з містечка Соснівка. Літня пара і їх дочка – захворіла на COVID-19 в грудні. 78-річна жінка працювала в місцевій лікарні медсестрою. Її чоловікові було 80 років, а дочці 46.

За словами директора КНП “Сокальська центральна лікарня” Романа Шведа, всі троє деякий час лікувалися самостійно вдома.

“Великий процент поступлення до нашої лікарні здійснюється із запізненням. І прийняті заходи в лікарні вже неефективні, бо процес пішов надто далеко, і повернути назад дуже важко”, – зазначає Роман Швед.

Літня медсестра в лікарні померла 25 грудня, на католицьке Різдво. Після цього помер глава сімейства – 1 січня, на Новий Рік. А 3 січня не стало їх дочки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коментуючи трагічний випадок, директор лікарні зазначив, що практично всі пацієнти з коронавірусом, які не звертаються до лікарів вчасно і намагаються самостійно вилікуватися, як правило, потрапляють до реанімації.

“А далі на апарат штучної вентиляції легенів і вивести з такого стану дуже важко”, – резюмував директор лікарні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Львівщині ціла сім’я загинула від COVID-19 на свята: займалися самолікуванням