facebook

“Я не хочу випробовувати організм”. Що кажуть люди, які зробили бустерне щеплення

“Я не хочу випробовувати організм”. Що кажуть люди, які зробили бустерне щеплення


Міністерство охорони здоров’я дозволило усім охочим повнолітнім українцям щепитися бустерною дозою вакцини від COVID-19. Дослідження ефективності бустерного щеплення вакцини від Pfizer-BioNTech показало 95% ефективність, хоча вчені допускають, що людина все одно може захворіти, однак перебіг буде легшим. Суспільне поспілкувалося з людьми, які вже в перші дні після дозволу МОЗ отримали третю дозу вакцини.
“Я вирішила зробити третю дозу ще давно. Я маю дві дози CoronaVac. Я зробила щеплення, як тільки в мене з’явилася можливість – одразу зробила. Тоді на той момент в червні, мені була доступна тільки CoronaVac. Як тільки почалися розмови в грудні (ред. про бустерну дозу) я відразу вирішила, що буду робити бустерну дозу, тому що за ці два роки пандемії не хворіла. Я не хочу хворіти. Тому що бачила, як чимало близьких хворіли. І, навіть, дехто вмер. Я не хочу випробовувати, як мій організм буде на це реагувати. Тому після CoronaVac я одразу вирішила, що я буду робити бустерну дозу”, — розповіла Ірина Лопатіна. Вона вакцинувалася двічі препаратом CoronaVac, а бустерне щеплення зробила вакциною Pfizer.
Ірина Лопатіна розповідає, що про вакцинацію дізналася під час відпочинку у ТРЦ та одразу вирішила записатися в чергу на бустерну дозу. В тому ж ТРЦ був масовий пункт вакцинації та наявні вакцини, тож на бустер навіть не довелося чекати.
“В цьому ТРЦ, де я перебувала в кафе, там був масовий пункт вакцинації. Я піднялася туди, щоб мені працівники, медсестри допомогли зареєструватися на вихідні на цю бустерну зону. Коли я зайшла це був кінець їхнього прийому. Святвечір, нікого немає. В них залишалося кілька доз Pfizer. Коли я сказала, що хочу на вихідні зареєструватися. Мені сказали: “Якщо ви дуже хочете ми можемо вам і зараз зробити”. Я сказала “окей”. І за 5 хвилин після того, як я заповнила лист згоди, я отримала дозу”, – розповідає Ірина Лопатіна.

Ірина каже, що в неї практично не було реакції на вакцину: не було температури, лише наступного дня трохи боліла рука.
Артем Скрипник вакцинувався двічі AstraZeneca сім місяців тому. Бустерну дозу отримав 8 січня – вакциною Pfizer. Він розповідає, що також прийняв рішення про вакцинацію, коли побачив допис міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка у Facebook. Реєструвався на бустерну дозу через онлайн-систему надання медичних послуг “Helsi”:
“Я зайшов у “Helsi”. Подивився, які доступні заклади роблять вакцинацію бустерною дозою. Подивився, які заклади мають Pfizer. Знайшов найближчу лікарню в “Helsi”, яка територіально мені підходить. Договору з терапевтом або сімейним лікарем для цього не потрібно. Тобто, можна фактично у будь-який медичний заклад, який надає цю послугу звернутися та отримати бустерну дозу”, – каже Артем.
Він розповідає, що самопочуття після третьої дози в нього також було нормальним. Протягом одного дня після щеплення почувався трохи незвично, але наступного дня все пройшло.
“Трішечки місце, де було введення просто відчував це місце..не боліло, а відчував це місце. Сказати, що мене “штормило” – ні, не “штормило”. Нічого такого не було”, – каже він.

Що відомо

  • За добу 10 січня в Україні виявили 5 429 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей – 306, медпрацівників – 168). Летальних випадків – 219. Протягом доби 96 385 людей були вакциновані проти COVID-19.
  • Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що у 2022 році Україна отримає загалом майже 42 мільйони доз вакцини проти COVID-19.
  • Міністерство охорони здоров’я погодило бустерне щеплення для всіх категорій населення від 18 років. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Я не хочу випробовувати організм”. Що кажуть люди, які зробили бустерне щеплення