facebook

“На Украину едут”, – росіяни в соцмережах пишуть про перекидання контрактників з Далекого Сходу

“На Украину едут”, – росіяни в соцмережах пишуть про перекидання контрактників з Далекого Сходу

Російські військові та їхні близькі пишуть у соцмережах про перекидання контрактників із Сибіру і Далекого Сходу на західний кордон Російської Федерації. Війська перебувають уже за 40 кілометрів від російсько-українського кордону.

Радіо Свобода і  російське Conflict Intelligence Team у спільному розслідуванні розповідають, куди прибувають зі сходу країни російські підрозділи і що кажуть рідні солдатів та офіцерів, що відправляються у “відрядження”, а також самі військові.

У попередніх публікаціях, присвячених перекиданню військ, експерти CІТ зазначали, що на той момент воно не супроводжувалося масовим перевезенням особового складу – кількість пасажирських вагонів у військових ешелонах приблизно відповідала кількості військових, які потрібні для обслуговування техніки, що перевозиться, та охорони полігонів.

За останній тиждень у тіктоці з’явилося кілька нових відео, зокрема знятих під час проїзду ешелонів через Хабаровськ та Єврейську автономну область. Записи відрізняє від інших те, що вони стали дуже популярними у цій соцмережі та зібрали сотні коментарів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Практично в кожному другому з них родичі та друзі контрактників пишуть про їхнє відправлення “у відрядження” та “на навчання”. Більшість повідомляє, що пунктом призначення є “Білорусь”, інші пишуть, що їх знайомих і рідних відправили “в Україну” або “на український кордон”.

При цьому, зазначають розслідувачі, історія військового конфлікту 2014 року показує, що навіть солдати, які безпосередньо задіяні в бойовій операції, можуть до самого шикування перед марш-кидком не знати, що це більше не “навчання”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“На Украину едут”, – росіяни в соцмережах пишуть про перекидання контрактників з Далекого Сходу