facebook

Ось-ось червона зона. Як працюватимуть школи і дитячі садки, якщо карантин посилять

Ось-ось червона зона. Як працюватимуть школи і дитячі садки, якщо карантин посилять

Більшість шкіл у червоній зоні продовжить працювати, якщо інше рішення не ухвалить місцева влада (Фото:Alexandra_Koch/pixabay.com)

20 січня стало відомо, що захворюваність на коронавірус в Україні різко зросла, а Івано-Франківська область найближчим часом опиниться в червоній зоні карантину.

НВ нагадує, як мають працювати у червоній зоні карантину школи.

Правила червоної зони карантину для шкіл

Згідно з нинішніми карантинними правилами, червона зона карантину передбачає дистанційне навчання для учнів 5-11 класів, якщо у школах не вакциновано 100% персоналу. Очне відвідування молодших класів та дитячих садків дозволено без додаткових обмежень.

При цьому після набуття чинності наказом МОЗ про обов’язкову вакцинацію представників низки професій, серед яких співробітники шкіл незалежно від типу та форми власності, від роботи усунули тисячі педагогів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Скільки працівників шкіл зробили щеплення після введення обов’язкової вакцинації для них

За даними міністра освіти Сергія Шкарлета, станом на 14 січня двома дозами вакцини від коронавірусу було щеплено 1 млн 97 тисяч співробітників сфери освіти або 92% від їх загальної кількості. Зокрема, з працівників загальної середньої освіти повністю вакциновано 94%.

«Близько 2,5% співробітників закладів загальної середньої освіти досі не приєдналися до вакцинальної кампанії, однак слід зазначити, що 1,5% із загальної кількості співробітників мають офіційно підтверджені протипоказання», – зазначив Шкарлет у своєму Telegram-каналі.
Шановні освітяни!

Традиційно інформую про стан вакцинації освітян. Станом на 14 січня 2022 року, за оперативною інформацією органів місцевого самоврядування, двома дозами вакцини проти COVID-19 щеплено більше 1 млн 97 тис. працівників освіти, це майже 92% від загальної кількості.

Кращі показники щеплених двома дозами по областях:
 Полтавська – 96,74%;
 Дніпропетровська – 96,49%;
 Черкаська – 96,02%;
 Луганська – 96%;
 Донецька – 95,56%.

Найбільшу кількість вакцинованих повним циклом працівників демонструють заклади:
▪️спеціалізованої освіти – майже 97%;
▪️професійної – майже 95%;
▪️загальної середньої – майже 94%;
▪️дошкільної – майже 91%;
▪️фахової передвищої – 88%;
▪️вищої – майже 84%.

Близько 2,5% працівників закладів загальної середньої освіти досі не приєдналися до вакцинальної кампанії, проте варто зазначити, що 1,5% із загальної кількості працівників, мають офіційно підтверджені протипоказання.

0,6% працівників ЗЗСО залишаються відстороненими. Найбільше таких у Рівненській області (290 осіб), Київській (189) і Волинській (154).

На канікулах перебувають 27,4% закладів загальної середньої освіти. 17 шкіл продовжують працювати дистанційно.

Хочу подякувати працівникам освіти, які долучаються до вакцинальної кампанії, а також вкотре зазначити, що вакцинація залишається єдиним і найдієвішим способом знизити ризики захворювання на COVID-19 та убезпечити себе від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

З повагою до Вас!

Він додав, що 0,6% працівників установ загальної середньої освіти залишаються відстороненими від роботи.

Чи можуть школи все одно закрити?

Зі сказаного вище можна зробити висновок, що відповідно до обмежень червоної зони більшість шкіл не закриють і не переведуть на дистанційне навчання.

Однак рішення про дистанційне навчання або закриття шкіл на карантин може прийняти і місцева влада, яка має право вводити додаткові до правил червоної зони обмеження.

Івано-Франківська облдержадміністрація вже попередила, що у разі подальшого зростання кількості хворих на коронавірус в області можуть «зупинити навчально-виховний процес».

Чи йдеться про повне закриття шкіл, чи про переведення їх на дистанційну форму навчання в Івано-Франківській ОДА не уточнили.

За даними МОЗ, станом на 20 січня у помаранчевій зоні карантину перебувають сім областей:

  • Житомирська;
  • Івано-Франківська;
  • Львівська;
  • Рівненська;
  • Сумська;
  • Тернопільська;
  • Чернівецька.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ось-ось червона зона. Як працюватимуть школи і дитячі садки, якщо карантин посилять