facebook

Синоптики дали прогноз, яка погода переважатиме в Україні в лютому

Синоптики дали прогноз, яка погода переважатиме в Україні в лютому

У лютому 2022 року погода в Україні буде близькою до норми.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

За даними синоптиків, середня місячна температура повітря становитиме 0…-4 °С, на Закарпатті, півдні Одещини та в Криму буде до +1 °С. Загалом для останнього місяця зими нормою є до +4 °С на півдні та Закарпатті.

Найнижчою температурою, яку фіксували у лютому в Україні, була -24…-39 °С, а на півдні Одещини та в Криму — до -15…-23 °С.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас абсолютний максимум температури повітря в лютому становить +12…+20 °С, у південній частині, на Вінниччині та Прикарпатті подекуди стовпчики термометрів показували +21…+24 °С.

Окремо в Укргідрометцентрі розповіли, що місячна кількість опадів, яка очікується в лютому, становитиме 22—40 мм, а в Карпатах, на Закарпатті та горах Криму 52—75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей є меншим за норму (104—108 мм), на решті території країни — в межах норми.

  • Раніше синоптики прогнозували, що на початку наступного тижня в Україні буде снігова погода: дрібний сніг та дощ зі снігом прийдуть у всі регіони.
  • Також синоптики попереджали, що в Україні очікуються пориви вітру 15—20 м/с, у західних областях подекуди 25 м/с, у Карпатах 25—30 м/с, можливі хуртовини, на дорогах країни буде ожеледиця. Негода може вплинути на рух транспорту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Синоптики дали прогноз, яка погода переважатиме в Україні в лютому