facebook

Як зрозуміти, що у вас Омікрон? У МОЗ розповіли про найчастіші симптоми

Як зрозуміти, що у вас Омікрон? У МОЗ розповіли про найчастіші симптоми
У міністерстві охорони здоров’я України розповіли, які симптоми найчастіше з’являються в людей, які підхопили Омікрон, новий штам коронавірусу.

Найчастіше хворі мають нежить (73%), головний біль (67,5%), втому (63,5%). А також чхають (60%) і відчувають біль у горлі (59,6%).

Головними симптомами уханського вірусу, який, за даними МОЗ, все ще домінує в Україні, вважаються висока температура, тривалий важкий кашель, втрата смаку і нюху.

“Водночас не виявлено суттєвої відмінності (Омікрону Ред.) від симптомів штаму Дельта”, – пояснюють у міністерстві.
У хворих на Омікрон рідше, але все ж трапляється кашель (43,5%), хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо.

Новий штам, за даними наукових досліджень, має менший інкубаційний період, що в середньому триває три доби. Але ризик повторного зараження Омікроном вп’ятеро вищий, ніж у Дельти.

Поодинокі дослідження також вказують, що Омікроном більше хворіють молодші люди. Якщо пацієнтові з Дельтою в середньому було 38 років, то пацієнту з Омікроном буде вже 30 років.

“Попри те, що симптоми Омікрону здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки”, – кажуть у МОЗ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як зрозуміти, що у вас Омікрон? У МОЗ розповіли про найчастіші симптоми