facebook

4 ознаки «Омікрону», на які вказує шкіра

4 ознаки «Омікрону», на які вказує шкіра

Цей підступний вірус проявляється не тільки головним болем, стомлюваністю та кашлем

Висип

Згідно з даними британського застосунку ZOE COVID Study, одним з маловідомих, але дуже поширеним симптомом SARS-CoV-2 Omicron є висип на шкірі. Сьогодні відомо про два його види.

  • Папульозний висип з’являється раптово у вигляді піднятих горбків на шкірі. Зазвичай йому передує сильне свербіння на долонях або підошвах ніг.
  • Пітниця найчастіше зустрічається на ліктях, колінах, тильній стороні кистей та стоп.

Зміна кольору шкіри   

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерти Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC) вважають, що COVID-19 може викликати гіпоксію, або зниження рівня кисню в крові. Як правило, її симптомом є синюватий колір шкіри. Поява його, особливо в поєднанні з утрудненим диханням, — серйозна ознака того, що треба терміново звернутися до лікаря.

Ковідні пальці

Дослідники з Паризького університету впевнені, що однією з яскравих ознак коронавірусної інфекції є так звані ковідні пальці, що нагадують обморожені. Ці запалені ділянки часто супроводжуються набряками, печінням, іноді болем. Часто потім на їхньому місці з’являються пухирі та виразки.

Потріскані губи

У багатьох людей, заражених «Омікроном», губи стають надмірно сухими та потрісканими. Шкіра лущиться, і на її місці утворюються виразки, які спричиняють біль.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

4 ознаки «Омікрону», на які вказує шкіра