facebook

Вчені з’ясували, як Омікрон проникає у клітини організму

Результати аналізу підтвердили, що багато мутацій створюють нові сольові містки і водневі зв’язки між білком spike і клітинним рецептором людини під назвою ACE2.

Стало відомо, що Омікрон має більшу зв’язуючу взаємодію, ніж інші штами. Це з’ясували вчені медичного факультету Університету Британської Колумбії.

Про це пише Science.

Згідно з звітом, результати аналізу з майже атомним дозволом за допомогою кріоелектронної мікроскопії показують, що версія Omicron, що сильно мутувала, зв’язується з клітинами людини і заражає їх.

«Розуміння молекулярної структури білка вірусного шипа дуже важливо, оскільки це дозволить нам у майбутньому розробити ефективніші методи лікування проти омікрон та споріднених варіантів. Аналізуючи механізми, за допомогою яких вірус заражає клітини людини, ми зможемо розробити ефективніші методи лікування, які перервуть цей процес та нейтралізують вірус», — додав професор Шрірам Субраманіам, учасник дослідження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він сказав, що білок шип на зовнішній стороні коронавірусу дозволяє SARS-CoV-2 проникати в клітини людини, а штам Omicron містить 37 мутацій у білку шип, що втричі-п’ять разів більше, ніж у його попередників.

Курсор раніше писав, що медики з’ясували, дефіцит якого вітаміну підвищує тяжкість коронавірусу. Вчені розповіли, як хворіють люди з низьким та оптимальним рівнем вітаміну D. Вони також констатували очевидну кореляцію між його дефіцитним станом та смертністю. За словами медиків, це ще раз доводить важливість збалансованого харчування та отримання повного спектру вітамінів під час пандемії.

Крім того, медики розповіли, кому загрожує важкий Омікрон. Гостра пневмонія та тяжкий перебіг захворювання проявляється у літніх пацієнтів, які вакцинувалися давно. Медики констатують: госпіталізовані пацієнти стають дедалі старшими, і у них розвиваються тяжкі симптоми

Читайте останні новини Ізраїлю та світу на каналі Курсора в Telegram.

Автор матеріалу:
Алекс Арнав

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені з’ясували, як Омікрон проникає у клітини організму