facebook

Сверблячка, висип і “ковидні” пальці: лікарі назвали симптоми Омікрона, що проявляються на шкірі

У Великобританії медики виявили ряд шкірних проявів штаму Омікрон коронавірусу COVID-19 високу заразність якого нещодавно продемонстрували вчені.

 

Про це повідомляє портал Daily Express.

Деякі ж пацієнти, в свою чергу, стикаються з сухістю шкіри і екземою.

Пацієнтів з Омікроном можуть протягом місяців турбувати різні прояви захворювання на шкірі. Одним з них назвали горезвісні “ковидні пальці”, з цим симптомом стикалися і заразилося іншими штамами коронавірусу. Пальці ніг можуть бути червоними, фіолетовими, запаленими або іноді покриватися висипом ‒ такий стан шкіри може викликати запалення і свербіж, іноді набряк і пухирі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пацієнти з Омікроном часто повідомляють про те, що у них потріскалися або запалилися губи. Експерти організації CovidSkinSigns розповіли, що хворі Омікроном британці іноді стикаються з сухістю шкіри, яку можна конкретно порівняти з екземою на шиї і грудях.

Крім того, деякі пацієнти скаржаться на висип, яка зазвичай покриває невеликі ділянки, але може проявитися в будь-якому місці на тілі (зазвичай на руках, ногах і ліктях). Іншою ознакою є тип висипу, яка виглядає як опуклі горбки на шкірі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сверблячка, висип і “ковидні” пальці: лікарі назвали симптоми Омікрона, що проявляються на шкірі