facebook

Які ліки ні в якому разі не можна змішувати

Прийом деяких ліків несе в собі певні ризики

Багато ліків продаються без рецепта лікаря, проте потрібно враховувати, що прийом деяких препаратів несе в собі певні ризики. Багато хто не читають уважно інструкцію, що призводить до одночасного прийому декількох препаратів з одним і тим же діючою речовиною.

Про це повідомляється на порталі “Здоровье с Еленой Малишевой”.

Безумовно, краще ніякі ліки не змішувати, але є категорія медпрепаратів, які категорично не можна приймати одночасно.

Знеболююче і ліки від застуди
У препаратах від застуди міститься парацетамол, який позбавляє від головного болю і збиває високу температуру. У знеболюючих також присутній парацетамол, а значить одночасний прийом знеболюючих і ліків від застуди призводить до передозування речовиною. Прийом парацетамолу у великих дозах може призвести до ураження печінки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ібупрофен, диклофенак і аспірин
Зазначені препарати відносяться до групи нестероїдних протизапальних засобів. Вони працюють однаково, тому не можна такі ліки приймати одночасно.

Одночасний прийом таких ліків може викликати побічні ефекти, у вигляді нудоти. А в деяких випадках можуть початися шлунково-кишкові кровотечі.

Антигістамінні і ліки від заколисування
Зазначені препарати містять в собі схожі речовини, дифенгідрамін і дименгідринат. Обидві речовини викликають дуже сильну сонливість.

Ліки від діареї і кальцій
Протидіарейні препарати містять речовину – лоперамід. Він допомагає кишечнику сформувати цілісний кал. Кальцій має схожу дію, тому одночасний прийом ліків може привести до сильного запору.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Які ліки ні в якому разі не можна змішувати