facebook

Чому випадає волосся після COVID-19: у МОЗ пояснили причини

Наслідки коронавірусу перехворілі можуть відчувати по-різному. Одним із неприємних явищ є випадіння волосся.

Джерело:Коронавірус інфо

Що може провокувати випадіння волосся
Стрімка втрата волосся відбувається приблизно лише через 3 місяці після перенесеної коронавірусної хвороби. Щоб передчасно припинилася фаза росту волосяних фолікулів, мають бути провокуючі чинники. Зокрема, таким є COVID-19.

Лікарі наголосили, що сам вірус безпосередньо не вражає волосяні фолікули. Однак є тригери, які під час хвороби провокують цей процес.

Що може провокувати випадіння волосся
Стрес – провокує вивільнення деяких специфічних нейромедіаторів, нейропептидів і гормонів, що сприяє змінам у циклі росту волосся.
Зрештою, ні для кого не секрет, що пандемія впливає на життя людей, а деякі люди більш сприйнятливі до депресії та тривоги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Лихоманка – спричиняє вивільнення прозапальних цитокінів (пептидів та білків), які пошкоджують клітини волосяного матриксу;

Увага! Випадіння волосся є досить типовим для різних захворювань, які супроводжуються підвищенням температури та інтоксикацією організму.
Лікарські препарати, які зазвичай застосовують під час терапії. Вони також можуть змінювати фазу росту волосся;
Порушення мікроциркуляції волосистої частини голови внаслідок мікротромбозів.

Чи варто перейматись
Лікарі зазначають: постковідне випадіння волосся є зворотнім явищем хвороби і, як правило, повертається в норму самостійно, тож не потребує якогось специфічного лікування.

Хто вразливий до випадіння волосся після коронавірусу
У групі ризику люди середнього віку і старше (30 – 40 років). Також ця патологія може турбувати пацієнтів значно старшого віку – 60+. Причому, чим важче протікала коронавірусна хвороба, тим сильнішою буде втрата волосся.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому випадає волосся після COVID-19: у МОЗ пояснили причини