facebook

“Якщо проігнорувати цей симптом – інсульт гарантований, вірус почав маскуватися під алергію”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” зі страшною швидкістю заполонює Україну, викликаючи жахливі наслідки у інфікованих, медики вказують на те, що біду можна прогавити, сплутавши COVID-19 із сезонною алергією через подібність симптомів. Несвоєчасно розпізнавши хворобу, заражений може опинитися вже на межі життя і смерті через непомітно завдані організму масовані ураження тканин. Лише відповідальне ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих здатне заздалегідь запобігти трагічним наслідкам та інвалідностям.

Як інформує “Molbuk”, дослідники підкреслювали наявність неврологічних ускладнень після недуги, спричиненої коронавірусом. До них належать: сплутаність свідомості, інсульт та нервово-м’язові розлади.

Дослідники вказують, що найпоширеніший симптом – це результат пошкодження смакових рецепторів. Серед низки симптомів COVID-19 називають тимчасову втрату смаку. Експерти пов’язували це із впливом вірусу на нюх (як відомо, запах впливає на смак).

Однак нове дослідження, опубліковане JAMA Otolaryngology, показало, що COVID справді може завдати прямої шкоди смаковим рецепторам.

Досі втрату смаку вважали симптомом, який проходить сам по собі протягом декількох місяців після зараження, проте кількість пацієнтів, які страждають на аномальні смакові відчуття через кілька місяців після зараження, все ще зростає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Якщо проігнорувати цей симптом – інсульт гарантований, вірус почав маскуватися під алергію”: медики про штам “Омікрон”