facebook

“Через хворобу відбувається ураження очей, біль і виділення завдають страждань”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” з величезною швидкістю шириться світом і Україною, медики надзвичайно стривожені заразністю нового варіанту вірусу і підступністю симптомів, які виникають під час недуги. Науковці повідомляють про цілий ряд нетипових проявів хвороби, які можна сплутати із ознаками недуг, що не мали би викликати відчуття небезпеки.

У пацієнтів нерідко з’являються проблеми з травленням і органами зору. Також інфіковані почали потерпати через специфічний біль, котрий можна сплутати із проблемами з нирками або хребтом.

Як інформує “Molbuk”, одним із незвичних симптомів хвороби є біль у спині. Цей симптом виступає раннім знаком штаму “Омікрон”, проте досі ще не з’являвся в офіційних симптомах програми ZOE COVID Study.

Професор Тім Спектор, автор провідного дослідження, зазначив:

“Через останні звіти ми додали в якості симптому біль в попереку, і він з’являється досить часто”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інший характерний симптом – це втрата апетиту. Це зареєстровано додатком ZOE, і спочатку цей симптом був відзначений як різниця між Delta і Omicron.

“Звіти учасників дослідження також визначили втрату апетиту і туман в мозку як загальні симптоми,” – розповіли експерти.

Нічна пітливість – третій із відповідних симптомів. За словами лікарів, багато пацієнтів страждали від нічної пітливості. Лікарі рекомендують зробити тест, якщо ви відчуваєте нічну пітливість несподівано.

Блювота і діарея також турбують інфікованих. Професор Тім Спектор з Zoe Covid symptom Study повідомив, що варіант Омікрон може осідати в кишечнику, а не в носі.

Експерт пояснив:

“Ми знаємо, що вірус намагається потрапити в рот або ніс і проявляється в дихальній системі або легенях. І він іноді потрапляє в кишечник, і люди, у яких давно є Covid, виявляють сліди вірусу в кишечнику, які можуть зберігатися довгий час. Ми можемо пропустити досить багато випадків, просто взявши мазок з носа”.

Також у хворих можуть проявлятися проблеми з очима. Всесвітня організація охорони здоров’я називає “роздратовані очі” менш поширеним симптомом вірусу. Сюди належать: кон’юнктивіт, сверблячка в очах, біль в очах, світлочутливість, затуманений зір, виділення з очей.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Через хворобу відбувається ураження очей, біль і виділення завдають страждань”: медики про штам “Омікрон”