facebook

ЗСУ взяли у полон снайперку-“монахиню”, що розстрілювала українських полонених у 2014-му році (ФОТО)

ЗСУ взяли у полон сербську снайперку “Багіру”, яка воює за бойовиків із ОРДЛО із позивним “Багіра”. Полонена згодилася співпрацювати зі слідством. За її словами, вона була покинута на полі битви.

 

Як інформує “ТСН”, за словами волонтера Влада Іванова, поранена “Багіра” перебуває в полоні ЗСУ, їй надали медичну допомогу. За інформацією українських розвідслужб, снайперка з 2014 року служить у складі підрозділів “народної міліції ДНР”.

Уточнюється, що на рахунку жінки чимало занапащених життів як українських військових, так і мирних жителів, неугодних владі окупованих районів Донбасу. Загалом близько 40 осіб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами волонтера, снайперка погодилася співпрацювати зі слідством. Вона стверджує, що її покинули на полі бою.

“Кинули. Знаючи, що я поранена, і маючи можливість забрати мене, просто вирішили злити, сподіваючись, що помру”, — пояснила вона.

Як відомо, “Багіра” – це громадянка Сербії Данієла Лазович. Вона була успішною гандболісткою в регіональній лізі. Коли стала повнолітньою, вона певний час захоплювалася ісламом Згодом вона опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Ґолубац на Дунаї. Там вона стала «сестрою Ксенією», потім її призначили ігуменею.

«Мати Ксенія» часто залишала монастир і в цивільному вбранні їхала до Белграда або до Косова. У декого ці поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером. Монахиню засудили, однак, скільки саме вона провела за ґратами, не уточнюють. Після звільнення Данієла розірвала контакти з батьками й друзями, а в листопаді 2014-го поїхала в Україну та приєдналася до лав проросійської організації “Оплот”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЗСУ взяли у полон снайперку-“монахиню”, що розстрілювала українських полонених у 2014-му році (ФОТО)