facebook

Росіяни масово відмовляються воювати проти України: розвідка назвала причину

Росіяни масово відмовляються воювати проти України: розвідка назвала причину

ФСБ погрожує російським солдатам розправою над родичами

У збройних силах росії все більше військових відмовляється брати участь у війні проти України. Як повідомляють “Коментарі”, про це пише Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбуці.
“В армії РФ продовжується хвиля відмов від участі у війні проти України. Так підтверджено, що серед “контрактників” у підрозділах 150 мотострілкової дивізії 8 армії південного військового округу ЗС РФ кількість відмов сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу”, — пише ГУР. З військовими, які відмовляють воювати, “працюють” заступники командирів підрозділів з воєнно-політичної роботи та співробітники ФСБ.

“Тим, кого таки не вдалося переконати, заносять запис в особову справу: “Відмовився від участі у спеціальній воєнній операції на території ЛНР, ДНР та України”. Аналогічний запис отримують ті, хто досі не брав участі у війні проти України, а залишились у так званому “стратегічному резерві” в пунктах постійної дислокації. Тим, хто прибув у частини в ході ротації, але відмовився від участі в бойових діях, у військовий квиток ставлять штамп: “Здійснив ухилення від виконання обов’язків військової служби та службово-бойових завдань під час проведення спеціальної військової операції на території України”, — йдеться в повідомленні ГУР.

Також росія застосовує “специфічні” методи переконання: обіцяні гроші за поранення чи контузію виплачують лише якщо військовослужбовець повернувся в підрозділ для подальшої участі у війні. В іншому випадку в російських військових з’являються проблеми з оформленням документів й отриманням медичних послуг.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Одночасно, російське командування здійснює заходи щодо приховування реальної кількості вбитих військових. Їхні тіла накопичуються в моргах населених пунктів Ростовської області. Багато тіл перебувають в моргах вже понад місяць”, — пише ГУР.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Росіяни масово відмовляються воювати проти України: розвідка назвала причину