facebook

Путінська “переможна” втеча з Маріуполя, або Хороший сигнал зля ЗСУ

Путінська “переможна” втеча з Маріуполя, або Хороший сигнал зля ЗСУ

Те, що ми зараз можемо спостерігати у Маріуполі, частково, але є добрим сигналом. Що маю на увазі? А саме – оголошення Сергієм Шойгу того, що місто “контролюють” ЗС РФ, наказ Путіна припинити штурм Азовсталі, оточити об’єкт і “контролювати” його і несподіване “виведення” з міста частини російських окупаційних підрозділів під “переможні” фанфари з подальшим перекиданням їх на наступу на Авдіївку.

Власне, що це було і про що це каже?

По-перше, вважати місто “контрольованим”, коли на його території 2 тисячі бійців воєнізованого підрозділу та армії, що успішно протистоять загарбникам – це смішно! Жоден воєначальник не наважився б зробити таку заяву, маючи в місті таку кількість ворожих солдатів.

Але навіть якщо враховувати, що Шойгу не воєначальник, а виключно плюшевий генерал, слід розуміти, що таке рішення та така заява були зроблені від безвиході.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Російське командування зізналося на 57-й день у нездатності перемогти захисників Маріуполя, і імітували “перемогу”, щоб почати зараз відволікати інформаційну увагу на інші напрямки. Може, забудуть про цей Азовсталь і Маріуполь зовсім.

По-друге, несподіване “виведення” з міста частини підрозділів вам нічого не нагадало? Цілком вірно, – це таке ж “добровільне” виведення контингенту з Чернігівської та Київської області. А також попутно “добровільне” виведення окупаційного контингенту з Сумської та Миколаївської областей, про яке ніхто не оголошував, але яке успішно було проведене під акомпанемент контрнаступу ЗСУ.

Цей “висновок” обумовлений тим, що в Росії нині гостра нестача ресурсів як людських, так і технічних. Без цих ресурсів вона не здатна розвивати наступ на Донбасі. Це у свою чергу говорить про обмеженість внутрішнього потенціалу ЗС РФ, який може бути виділений на ці події.

Таким чином, сьогоднішні рішення щодо Маріуполя і пропагандистський цирк з “виведенням” частини військ, що розгорнувся на цьому фоні, говорять про угруповання окупантів, яке здувається та обмежене можливостями і свободою манувру. А це в свою чергу говорить про те, що незабаром їм знову доведеться оголошувати про “успішно” завершену чергову фазу “спецоперації” та “добровільний вивід” військ з низки областей України. А то й півострова Крим також. Принаймні поки що їх можна їх виводити по мосту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Путінська “переможна” втеча з Маріуполя, або Хороший сигнал зля ЗСУ