facebook

Мобілізація в Україні: коли закінчиться та чи можуть продовжити

Мобілізація в Україні: коли закінчиться та чи можуть продовжити

Планування подальших мобілізаційних заходів в Україні залежить від розвитку ситуації на лінії зіткнення

З24 лютого, коли росія повномасштабно напала на Україну і розв’язала на її землях криваву війну, за наказом президента Володимира Зеленського Верховна Рада запровадила воєнний стан по всій території країни. В рамках Указу українського лідера в Україні офіційно була оголошена загальна мобілізація, згідно з якою резервісти поповнюють лави Збройних сил України та інших військових формувань країни для того, щоб мати можливість дати потужну відсіч агресору з росії.
Коли мобілізація в Україні закінчиться?
Згідно з чинним українським законодавством мобілізація в країні проводиться упродовж 90 діб з дня набрання чинності Указу президента Володимира Зеленського “Про загальну мобілізацію” від 24 лютого 2022 року.

Це означає, що мобілізація в Україні офіційно повинна завершитися 24 травня 2022 року.

Чи можуть її подовжити?

Варто зазначити, що урядом передбачено ймовірність змінення дати та подовження вказаного терміну у зв’язку із певною ситуацією. Тобто, якщо війна в Україні після спливу 90 мобілізаційних діб продовжиться, то дату закінчення загальної мобілізації відтермінують.
Станом на сьогоднішній день, мобілізація проводиться на територіях Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та столиці — міста Києва.

Раніше “Телеграф” повідомляв, що заклики до військової служби у вигляді повісток українці призовного віку (від 18 до 60 років) почали отримувати навіть на вулицях. Які саме бувають ці документи та чи є законною така видача?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація в Україні: коли закінчиться та чи можуть продовжити