facebook

Великий пшик: росія зганьбилася, спромігшись лише на посміховисько замість помпезного параду на 9 травня

Помпезний парад, якого очікували росіяни на святкування 9 травня, насправді вийшов куцим і непереконливим. На ньому не було ключових генералів, а скасування авіаскладової взагалі перетворило дійство на ганьбу.

На цьому звертає увагу блогер Олександр Коваленко.

Він зауважує, що генерал Валерій Герасимов або тяжко поранений, як максимум – виїхав на концерт Кобзона.

“Це вперше в історії сучасної росії, коли на параді ганьби скасували повітряну частину на Красній площі. Нібито через погодні умови. Показово, що в Москві зараз помірні погодні умови, без вихорів, ураганів та злив. У когось явний жим-жим!

Парад без Герасимова. Парад без авіації. Парад без оголошення путіним мобілізації чи “успіхів” якоїсь “спецоперації”. Це не парад – це ганьба якась!”, – написав Коваленко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Військовий експерт Олег Жданов розповів Оглядачу, що повітряну частину військового параду в Москві на честь Дня перемоги було скасовано з політичних, а не погодних причин.

Мовляв, під тиском Заходу глава держави-агресора Володимир путін ухвалив рішення не демонструвати “літак судного дня” – командний борт Іл-80, призначений для евакуації керівництва країни у разі ядерної війни.

“Я думаю, що повітряна частина параду скасована через ультиматум із боку Заходу”, – припустив він.

Як пояснив експерт, такий ультиматум було зроблено після численних заяв та натяків керівництва РФ про можливість застосування ядерної зброї в ході війни проти України.

“путін почав розганяти тему ядерної зброї, і його відразу ж попередили, що вони звернуть увагу на питання про його особисту ліквідацію. Або на питання про введення санкцій проти близьких йому людей. Зверніть увагу, відразу ж усі посадовці в РФ почали говорити – та ні, ми і не збиралися застосовувати ядерну зброю”, – уточнив Жданов.

Таким чином, відмовившись від демонстрації “літака судного дня”, путін надіслав Заходу сигнал про те, що не планує пускати в хід ядерну зброю.

Водночас експерт звернув увагу на те, що в момент проведення військового параду в Москві була чудова погода, тому нельотна погода не могла бути причиною скасування параду літаків.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Великий пшик: росія зганьбилася, спромігшись лише на посміховисько замість помпезного параду на 9 травня