facebook

Очне навчання з 1 вересня: міністр освіти назвав умову

Очне навчання з 1 вересня: міністр освіти назвав умову

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що за бажання батьків з 1 вересня діти зможуть продовжити навчання онлайн, а в усіх закладах освіти, які повернуться до очного навчання, мають бути укриття.

В етері всеукраїнського телемарафону у четвер, 9 червня, Шкарлет сказав, що більшість батьків виступає за очний формат навчання, оскільки «діти втратили соціалізацію, зв’язки з однолітками та вчителями», але зараз «головне завдання, яке ми ставимо, — безпека

«Ми розпочнемо очний навчальний процес лише там, де буде підтверджено умови безпеки дітей, в закладах, де є укриття, захисні споруди. Жодна дитина не буде відрахована, якщо не приєднається до очного процесу і батьки вважатимуть, що мають право сумніватися в безпеці того чи іншого закладу освіти… Якщо батьки вважають, що їхня дитина має бути в безпеці та навчатися онлайн, вона буде навчатися онлайн, відраховувати ніхто не буде», — запевнив міністр.

За словами Шкарлета, під час наради з прем’єр-міністром керівник ДСНС отримав завдання провести аудит в усіх закладах освіти та перевірити готовність укриттів. Він уточнив, що саме ДСНС має формувати остаточний висновок щодо готовності закладів до очного навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше заступник міністра освіти Андрій Вітренко повідомив, що новий навчальний рік в Україні розпочнеться з 1 вересня в офлайн-режимі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Очне навчання з 1 вересня: міністр освіти назвав умову