facebook

Пекельне літо: дивні речі, які відбуваються з вашим тілом у спеку

Літо офіційно вступило у свої права. Воно вже тут.

Шанувальники і ненависники тепла у Twitter публікують свої реакції на спекотну погоду у Великій Британії.

Одним чергова доза вітаміна D – до душі.


“Чортова спека. Спрага палить. Але я таке люблю”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А для інших сонце – цілковитий відстій.


33°С. У Британії – колапс. У будинку тане цегла. Тепер холодний кран – це гарячий кран. Гарячий кран – це кран смерті. Всі мої руді знайомі – мертві. Все палає у вогні. Надсилайте допомогу #hottestdayoftheyear


Якщо наступного року хтось почне скиглити про погане літо в Британії – задушу! Спекотних днів цього року було багато, з мене досить. ПОВЕРНІТЬ СНІГ!! #HeatwaveUK

Причини гніву пояснювати не треба. Спека викликає неприємні і болючі подразнення, тому доводиться купувати прокладки від поту для пахв. Годі вже казати про поганий сон і ворочання у ліжку.

В британській метеослужбі попередили про аномальну спеку на вихідні, і це змусило замислитися про деякі дивні речі, які можуть відбуватися з нашими тілами в спеку. А чи знали ви, що…

… спекотна погода може викликати неприємний запах з рота

Літо. Ось і настав час солодких бесід з коханими, думаєте ви. Але є одне “але”. Надмірне сонце і тепло можуть призвести до зневоднення. А це, як доведено, має несексуальний побічний ефект – неприємний запах з рота.

Під час зневоднення ротова порожнина пересихає. В ній накопичуються бактерії, а слини замало, щоб їх вимити. І, привіт, маєш галітоз.

“Не стане сюрпризом те, що влітку організм потребує більше рідини, оскільки втрачає її через потовиділення, – пояснює Гарольд Кац. – Додайте до цього частіше вживання ліків від сінної лихоманки, літні дієти для схуднення, збільшення фізичних навантажень на відкритому повітрі та надмірний вплив сонця. Все це, звичайно ж, тільки посилює проблему”.

… сонце може додати сил

Відчули, що сонце додає вашій ході пружності? Так і є. Вітамін D допомагає організму поглинати кальцій, який робить кістки більш міцними.

Ось, чому медики навіть радять приймати його в темні осінні місяці. Адже дефіцит сонячного світла може призвести до крихкості і ламкості кісток. Тому йдіть чимшвидше до парку, абсорбуйте і накопичуйте вітамін D. Дивіться лишень не перестарайтеся і не згоріть на сонці.

… екстремальна спека може зупинити потовиділення

На перший погляд, звучить як мрія, але насправді може бути ознакою теплового удару.

Нормальна температура тіла – 37-38°C, але, якщо воно нагрівається до 40-41°C, ви ризикуєте отримати тепловий удар.

У цей момент система терморегуляції вашого організму може вийти з ладу. Припиняється потовиділення, оскільки тіло намагається зберегти воду для життєво важливих органів.

Як самостійно допомогти людині, яка перегрілася? Можна прикласти до області шиї, спини, пахв і паху мішечки з льодом.

Звичайно, ми не говоримо про те, що ви не повинні розважатися в парку з друзями. Просто не забувайте про сонцезахисний крем і пляшку з водою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пекельне літо: дивні речі, які відбуваються з вашим тілом у спеку