facebook

Військовий експерт сказав, коли Путін може заявити про анексію захоплених територій України

Військовий експерт сказав, коли Путін може заявити про анексію захоплених територій України

Військовий експерт Олег Жданов вважає, 12 червня, на День Росії, російський диктатор Володимир Путін може оголосили анексію захоплених окупантами територій України. Зокрема Херсона та області, Маріуполя та частини Запорізької області.

Як сказав Жданов у коментарі ТСН.ua, для Путіна є сакральною датою День перемоги 9 травня. Такою ж важливою датою є і 12 червня, коли у РФ відзначають День Росії.

За його словами, по Маріуполю анексія де-факто вже оголошена, бо ще до 24 лютого Росія визнала самопроголошену “ДНР” у межах адміністративних кордонів Донецької області. А Маріуполь – це Донецька область.

“Залишається Херсонська область. Так, ось тут є ризик, що вони можуть спробувати оголосити про її анексію. В якому вигляді? Ми тут можемо лише гадати. Або у вигляді “ХНР”, як це було в Донецьку та Луганську, або якогось таврійського регіону, об’єднавши з Кримом… В принципі це неважливо. Чергова спроба незаконної анексії території України може потягнути за собою новий пакет санкцій від західних партнерів. І я думаю, що Росія це розуміє. Тому вони вагаються, робити це чи ні. І вже третій раз вони переносять цей незаконний референдум у тій же Херсонській області”, – каже експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жданов зазначив, якщо дивитися суто з точки зору економіки, то Росія отримала дуже багато здобутків, захопивши південний схід України:

1. Росія здобула сухопутний коридор до Криму.

2. Постачання енергоресурсів до окупованого Криму, а саме газу та світла, з материкової України.

“Щоправда, газ і раніше йшов. А щодо світла – у їхніх руках Запорізька АЕС в Енергодарі. Вони можуть впливати на 15% енергосистеми України”, – зазначає Жданов.

3. Вода в Криму. Це ще одна з обіцянок Путіна, яка є виконаною. Північнокримський канал працює на повну потужність і вода вже майже дійшла до Сімферополя, розповідає військовий експерт.

Втім, на думку експерта, російські війська намагатимуться просуватися далі. Але на сьогодні ЗСУ фактично зупинили всі їхні просування по всіх напрямках. За винятком Луганського, оскільки це єдиний напрямок, де окупанти продовжують атакувати і намагаються просунутись. Там тривають запеклі бої. ЗСУ утримує свої позиції, але ворог їх постійно атакує.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Військовий експерт сказав, коли Путін може заявити про анексію захоплених територій України