facebook

Створено унікальний суперплащ, який врятує життя воїнів ЗСУ: Могилевська звернулася до українців

Створено унікальний суперплащ, який врятує життя воїнів ЗСУ: Могилевська звернулася до українців

Українські винахідники створили унікальний суперзахист від тепловізорів під назвою Сupol. Розробка представляє собою костюм-плащ, який за допомогою блокування випромінювання тепла робить бійців непомітними для ворога. Захист, що складається з плаща, бахіл та однієї рукавички, рекомендований військовими нашої країни, які вже встигли оцінити його та заявили, що костюм здатний врятувати їм життя. Плащ-невидимку презентувала співачка Наталія Могилевська.

Про унікальний винахід артистка розповіла на своїй сторінці в Instagram. Зірка звернулася до українців за допомогою у збиранні засобів для плаща (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Такого ще немає в Україні! Завдяки куполу снайпер може не міняти місце дислокації по 3-4 дні. Вже кілька партій плащів було відправлено на фронт за нашої підтримки з фондом Олени Масориної, яка працює над їх розробкою та постачанням у зону бойових дій. До нас вже приєдналися “95 квартал”, Коля Сєрга, але наших коштів не вистачає, а запитів дуже багато, тому ми шукаємо спонсорів та меценатів та всіх бажаючих, які хочуть приєднатися до нашої справи”, – зазначила Могилевська.

Відомо, що Сupol вже протестував на собі український співак та телеведучий Коля Сєрга, який захищає рідну Одесу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я вдячний Наталі, яка подарувала мені цей плащ. Від дуже необхідний! Його не бачать у тепловізорі. Так, він великий, важкий, як справжній функціональний прилад, який дозволяє не помічати з висоти безпілотника”, – розповів артист.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Могилевська, яка втратила свого рідного дядька в блокадному Маріуполі, благала допомогти тим, хто досі залишається у місті та на території “Азовсталі”. Вона розповіла, що щодня спілкується із подружжям захисників “Маріка”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Створено унікальний суперплащ, який врятує життя воїнів ЗСУ: Могилевська звернулася до українців