facebook

Кому із чоловіків призовного віку можуть дозволити виїжджати за кордон: законопроект

Рада пропонує зміни щодо виїзду чоловіків за кордон під час воєнного стану

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до закону Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, а також до закону Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України (№7484).

Законопроектом, зокрема, до закону №7484 пропонується додати статтю щодо порядку виїзду з України чоловіків під час воєнного стану.

Визначається, що громадянам України чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі України під час воєнного стану.

Водночас вони мають право виїхати за межі України, якщо мають на утриманні троє і більше дітей віком до 18 років або самостійно виховують дитину/дітей віком до 18 років. Також закордон можуть виїжджати особи з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатні до військової служби за станом здоров`я.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також йдеться про здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами освіти.

Окрім цих осіб, право виїзду за межі України під час дії воєнного стану може бути надано особам, визначеним Кабінетом міністрів України.

– Таким чином особа, що має відстрочку від проходження військової служби, водночас не має можливості виїхати за кордон задля задоволення власних потреб чи потреб своєї сім`ї. Щоб вирішити це питання, необхідно надати можливість виїзду з України певним категоріям осіб, що зазначені у статті 23 Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, – пояснюють автори законопроекту.

Відповідним законопроектом також пропонується встановити, що ряд категорій осіб у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою та проходити військову службу в межах області, в якій вони зареєстровані чи проживають. Йдеться, зокрема, про жінок та чоловіків, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Кому із чоловіків призовного віку можуть дозволити виїжджати за кордон: законопроект