facebook

Навіть за два роки: Стефанішина розповіла, коли Україна може стати членом ЄС

Віцепрем’єрка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина розповіла, що Україна може вступити до Євросоюзу протягом терміну від двох до семи років.

Проте задля повноправного членства України в ЄС треба перемогти у війні з Росією та відбудувати країну.

Про це Стефанішина сказала у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах 25 червня.

“Все достатньо відносно. На момент, коли з’явилось вікно можливості подати заявку на членство, у нас все було готове. І це такий золотий НАТОвський стандарт – треба бути готовим до всього, це називається стійкість. Але найперше – треба відбудувати країну. І відбудовувати ми будемо вже як країна-кандидат на членство в Європейському Союзі. І ресурси для таких країн, як Україна, будуть достатньо великими”, – зауважила віцепрем’єрка.

“Відбудувавши нашу державу, ми, звичайно, скористаємося політичним вікном можливостей. Це може бути два роки, це може бути п’ять років, це може бути й сім років”, – повідомила Стефанішина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона ствердно відповіла на запитання, про те, чи можливо, аби Україна стала членом ЄС, всього за два роки.

“Можливо. Але до того моменту, як ми будемо відчувати, що ми дійсно є сильною, потужною країною ЄС, нам не треба поспішати туди вступати. Треба перемогти. Ми віримо в наші ЗСУ. І треба відбудувати державу”, – сказала віцепрем’єрка.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Навіть за два роки: Стефанішина розповіла, коли Україна може стати членом ЄС