facebook

АЛЬТЕРНАТИВА МОРЮ: ДЕ В УКРАЇНІ МОЖНА ПРОВЕСТИ ВИХІДНІ ТА ЗАХОПИТИСЯ КРАСОЮ ПРИРОДИ

Країна багата на дивовижні пейзажі та приховані від загальної уваги пам’ятки.


Українці відкривають нові місця для відпочинку – кришталево чисті озера, старовинні палаци, неймовірні пейзажі та колорит. Усе це альтернатива морю, особливо коли вихідних небагато, а фінансові можливості обмежені, йдеться в сюжеті ТСН.

У годині їзди від Києва є місце, котре облюбовали кіношники і не раз свої клипи знімали відомі співаки. Коростишівський каньйон у минулому – кар’єр для видобутку граніту. Його затопили водою з підземних джерел.  Навколо сосновий ліс, чисте повітря та тиша. Територія обладнана альтанками, поруч є навіть кафе. Туристи приїздять сюди на день або з наметами на цілий тиждень. Лікар-стоматолог Дмитро у вільний час відкриває для інших Україну. Нам показує дорогу до ще одного кар’єру неподалік. Доїхати туди найкраще на машині. Це місце називають “Високий камінь”. “Хтось каже, що це мов маленька Карелія. Ну дійсно, подивіться – шматочок фінських пейзажів”, – пропонує він. Глибина води там до 20 метрів. Попри скелястий берег з одного боку є навіть пісок та зручний захід у воду. Поряд люди збирають гриби та зауважують, що вода чиста та приємна для купання, а навколишня краса не залишає в серці жалю про недосяжність моря.
Кар’єри у Вінницькій області, Шацькі озера на Волині, Синевір у горах, а ще цілих п’ять аналогів Мертвого моря – солоні озера на Херсонщині, Харківщині та Закарпатті. І це лише невеличкий перелік місць, де можна  відпочити. Світлана пише про мандри Україною, має безліч порад, набутих 5-річним досвідом подорожей. І щоразу відкриває для себе нові місця. “Наприклад, бузковий гай у Полтавській області. Про нього ніхто не знає, але він достатньо великий. Фото виходять чудові. Недалеко від Диканьки”, – каже вона.


Порада від досвідчений мандрівників – вивчати місцевість і прокладати нові маршрути, тоді навіть банальна поїздка на дачу може стати захопливою подорожжю. Якщо атомобіля немає, турагенції пропонують подорожі атобусом та потягом, походи у гори, гастротури, рафтинг та  скелелазіння. Ціна залежить від кількості днів. Наприклад, поїздка до озера Синевир у Карпатах на три дні – це понад 3 тисячі гривень з людини. Але вона включає в себе проживання в готелі, кінні прогулянки, пікнік, вольєр із ведмедями, дегустацію гуцульських страв і багато чого ще. На одну поїздку не обов’язково витрачати усю відпустку – для якісного перезавантаження вистачить і кількох днів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

АЛЬТЕРНАТИВА МОРЮ: ДЕ В УКРАЇНІ МОЖНА ПРОВЕСТИ ВИХІДНІ ТА ЗАХОПИТИСЯ КРАСОЮ ПРИРОДИ