facebook

Науковці виявили “майже міфічного” предка слонів із чотирма бивнями

Фермер знайшов на своїй землі майже непошкоджений череп з чотирма бивнями і вирішив не віддавати його в музей. Француз боявся, що на його ферму нагрянуть мисливці за старожитностями, пише НВ з посиланням на Science Alert.

Через приблизно 4 роки він вирішив, що більше не хоче тримати артефакт і повідомив про знахідку до Музею природної історії, розташований в місті Тулуза.

“Тільки коли ми вирушили туди, в 2017 році, ми зрозуміли значення відкриття”, – повідомили в управлінні музею.

Кістки належали давно вимерлому родичеві слона – Gomphotherium pyrenaicum – який бродив по цих землях приблизно 11-13 мільйонів років тому. У цих дивних істот були два ікла, які виходили з нижньої щелепи, на додаток до більш типовою верхньої парі, яка зараз є у слонів. Ці нижні ікла були відносно плоскими і, можливо, використовувалися для копання коренів.

Цей вид роду Gomphotherium не дуже добре представлений в музеях, є всього лише кілька зубів, які були знайдені близько 150 років тому в тому ж районі. Це перший повний череп тварини цього виду, що робить його дорогоцінної знахідкою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми виявили вид, який став майже міфічним”, – говорить куратор музею П’єр Далус. Наступним кроком для музейних палеонтологів є ретельне витягання викопного черепа з його оболонки з загартованого осаду, що означає, попереду у них місяці роботи.

До сих пір пошуки в околицях не привели до успіху: інші частини скелета так і не знайшли. Також не повідомляється, чи з’явилися в тому районі полчища аматорських мисливців за старожитностями.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Науковці виявили “майже міфічного” предка слонів із чотирма бивнями