facebook

До 1 вересня підготувати всі 100% закладів не вдасться: що буде з роботою шкіл, дитячих садків та ВНЗ в Україні

До 1 вересня підготувати всі 100% закладів не вдасться: що буде з роботою шкіл, дитячих садків та ВНЗ в Україні

До 1 вересня підготувати усі 100% українських закладів освіти до навчання офлайн не вдасться. В областях із підвищеною небезпекою буде лише дистанційне навчання.
Про це розповіла в ефірі національного телемарафону народна депутатка від “Слуги народу”, глава підкомітету з питань вищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Юлія Гришина. За її словами, 1 вересня стане справжнім викликом системі освіти.

Коментуючи недавнє рішення Кабміну, яке надало можливість місцевим органам влади використати кошти на проведення капітальних ремонтів, вона зазначила, що гроші можна буде використати на облаштування сховищ та укриттів у навчальних закладах.
За словами Гришиної, наразі у всіх областях закінчується аудит шкіл, садів, університетів на наявність безпечних умов навчання. Паралельно йде активна підготовка укриттів та сховищ, приведення в належні умови.

“Працювати офлайн зможуть лише ті навчальні заклади, які відповідають вимогам безпеки. Перевіряти кожну установу буде спеціальна комісія, до якої увійдуть представники ДСНС, органів МВС, місцевої влади”, – наголосила Гришина.
“Звичайно, до 1 вересня ми не встигнемо підготувати всі 100% навчальних закладів. Але поступово ситуація з укриттями покращуватиметься – і ті установи, де з’являтимуться належні умови безпеки, зможуть розпочати очний освітній процес”, – додала вона.

Гришина звернула увагу, що неможливо порівняти ситуацію з безпекою у Харкові та, наприклад, Ужгороді. В областях із підвищеною небезпекою буде лише дистанційне навчання.
“Рішення про навчання офлайн ухвалюватиметься окремо в кожному регіоні. І навіть якщо у місті відносно безпечно, але батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вона зможе вчитися дистанційно”, – резюмувала нардепка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Міністерство освіти і науки випустило рекомендації, згідно з якими з початком навчального року навчальні заклади в Україні зможуть самостійно обирати форму навчання.

Залежно від ситуації у кожному населеному пункті цей процес може відбуватися очно, дистанційно або з використанням змішаної форми навчання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

До 1 вересня підготувати всі 100% закладів не вдасться: що буде з роботою шкіл, дитячих садків та ВНЗ в Україні