Цей тортик обов’язково сподобається вашим рідним та друзям.
Чи любите ви кавуни? Я їх просто обожнюю. А скільки цікавих, смачних рецептів існує з кавунами! Один з них я сьогодні приготувала. Цей тортик обов’язково сподобається вашим рідним та друзям. Пекти нічого не будемо і чаклувати з тістом теж не доведеться.
Інгредієнти:
- печиво – 300 гр,
- вершкове масло – 150 гр,
- м’якоть кавуна – 1,2 кг,
- цукор – 1 склянка – 250 мл (півсклянки на кожен вид желе),
- желатин – 15 гр для сметанного желе та 40 гр для кавунового,
- ванілін,
- лимонна кислота,
- вода кип’ячена, гаряча – 100 мл,
- сметана (15%) – 400 гр.
Приготування:
Ну що ж, почнемо?!
1. Розітріть печиво з допомогою комбайна або подрібніть його на крихти просто в пакеті.
2. Додайте розм’якшене масло і замісіть тісто. Якщо воно буде кришитися, не хвилюйтеся – такі особливості. Масло можна додавати на свій смак, орієнтуйтеся на фото.
3. Помістіть суміш у миску, діаметром близько 18 см, застеліть її пергаментом, щоб звисали краї. А тепер розмажте тісто по дну і бортах миски, як показано на малюнку.
4. Робимо два види желе.
Спочатку приготуємо сметане.
– В 100 мл гарячої води розчиніть 15 гр желатину. Дайте суміші трохи охолонути і влийте її в сметану. Тепер додайте півсклянки цукру і трохи ваніліну. Розмішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
Настав час для другого – кавунового желе.
– Подрібніть м’якоть кавуна без кісточок у блендері або соковижималці. З допомогою друшляка відцідіть 1л соку.
– Підігрійте сік, щоб він став гарячим, і розчиніть в ньому 40 гр желатину. Додайте півсклянки цукру і дрібку лимонної кислоти.
5. Виливаємо сметане желе в нашу заготовку. Ставимо в холодильник до повного застигання. Потім те ж саме робимо з кавуновим желе і знову відправляємо тортик в холодильник. Ось що повинно вийти.
6. Обережно виймаємо торт з форми…
7…. і насолоджуємося приємним смаком кожного шматочку.