facebook

Україна вимагає від Росії третину закордонного майна СРСР – Пристайко

Україна претендує на третину закордонного майна колишнього Радянського Союзу, яке після 1991 року перейшло до РФ.

Україна вимагає від Росії повернути хоча б третину закордонного майна колишнього Радянського Союзу, яке вона привласнила після розпаду СРСР.

Про це повідомив ексміністр закордонних справ, посол України в Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю “Суспільному”.

“Зараз ми вимагаємо від Росії: ви повинні повернути хоча б третину того, що знаходиться за кордоном. Зокрема, приміщення, які розташовані в Британії і були незаконно, на нашу думку, зареєстровані на РФ”, – зазначив Пристайко

Дипломат пояснив, що після розвалу СРСР Росія взяла на себе всі борги Радянського Союзк в обмін на його закордонне майно. Україна погодилася з цим, але не ратифікувала документи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Наш аргумент був наступний: ми не проти, якщо це справедлива домовленість, тільки покажіть, що Радянський Союз винен, і покажіть активи, які є по світу”, – сказав він.

Проте Москва так ніколи і не розкрила інформацію про закордонні активи СРСР та його борги.

Зазначимо, що тема перерозподілу майна колишнього Радянського Союзу піднімалася ще у 2014 році. Тоді МЗС вивчав можливість висунути претензії на 16,37% від усіх активів СРСР на момент його розпаду. Проте тодішній міністр юстиції Павло Петренко виключив можливість подавання позову до міжнародного суду проти Росії.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна вимагає від Росії третину закордонного майна СРСР – Пристайко