facebook

У росії вичерпуються запаси високоточних ракет, – ГУР

У росії вичерпуються запаси високоточних ракет, – ГУР


У Росії вичерпуються запаси високоточної зброї, за деякими типами ракет уже майже не залишилося резервів, а найскладніша ситуація – з ракетами “Калібр”, “Іскандер” та – особливо – “Кинджал”.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна

“За нашими підрахунками, в росіян залишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни. Особливо складна в них ситуація з “Іскандерами”. Там узагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше. Складна ситуація з тими ж “Калібрами” – це досить ефективна ракета, але їх кількість не така велика. Через те вони використовують ці X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються”, – зазначив Скібіцький.

Він наголосив, що високоточна зброя в Росії “вже на межі”.

“За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж “Іскандерами”. Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують “Ураган”, “Смерч” – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів”, – зазначив представник ГУР.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ними противник інтенсивно обстрілює Миколаїв, Запорізьку область, Харків. Як зауважив Скібіцький, цими системами росіяни також будуть намагатися зруйнувати українську інфраструктуру, об’єкти тепломережі, бойові порядки й створити психологічний тиск на місцеве населення.

Що стосується гіперзвукових ракет “Кинджал“, то, за даними розвідки, їх у Росії мало – лише 30-40 штук.

“Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли в масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння”, – зауважив Скібіцький.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У росії вичерпуються запаси високоточних ракет, – ГУР